TOKİ’nin Tozkoparan Projesi İçin Çıkılan İhale İptal Edildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm gelişim projeleri dahilinde hayata geçirilecek olan 224 adet konutun ihalesi iptal edildi. Yeniden ihale edilecek olan söz konusu bu projenin yeni ihale tarihi ise merak konusu oldu.

İhale Hafta Başında Gerçekleştirilmişti

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, İstanbul Güngören sınırları içerisinde gerçekleştirilecek olan Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi dahilinde toplamda 224 adet konut ile beraber alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilmek üzere 5 Haziran Pazartesi günü ihaleye çıkıldı. Pek çok önemli firmanın katılım sağlamış olduğu bu ihalede en fazla teklifi yaklaşık olarak 23 milyon 250 bin TL ile Evyap sunmuştu. Fakat herhangi bir gerekçe gösterilmeden gerçekleştirilen bu ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

Yeni İhale Tarihi 18 Temmuz Çarşamba

Elde edilen bilgilere göre, TOKİ Tozkoparan 224 Konut Projesi için yeniden ihaleye çıkılacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada yeniden gerçekleştirilecek olan ihalenin tarihinin ise; 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14:30’da olacağı ifade edildi.

Toplamda 6 bloktan meydana gelen bu TOKİ projesi, yaklaşık olarak 8 bin 85 metrekare büyüklüğündeki bir arazi üzerinde inşa edilecek. 2020 yılına kadar hayata geçirilmesi planlan projedeki konutlar adına toplamda 79 araç kapasiteli bir otoparka da yer verilecek.

ÇED Süreci Tamamlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Güngören’in Tozkoparan Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan bu kentsel dönüşüm ve gelişim projesi için 7 Mart 2018 tarihinde ÇED başvurusunda bulunulmuştu. Başlatılan ÇED sürecinin sonunda, TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi adına “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.