TOKİ’nin O Projesi’nde Başvuru Tarihi Yarın Başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Kayaşehir’de hayata geçireceği projesi için başvuruları yarın itibari ile almaya başlayacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, Kayaşehir’de yatay mimari ile dar ve orta gelirli aileler adına hayata geçirilecek olan 605 adet daire için 2 Nisan, yani yarın itibari ile başvurular başlamış olacak.

Söz konusu açıklamalarda görüşlerine yer verilen Başkanı Mehmet Ergün Turan, minimum konut fiyatının 160 bin TL’den, taksit tutarının ise 667 TL’den başladığını ifade etti. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyenlerin yarından itibaren 11 Nisan Çarşamba gününe kadar müracaat etmeleri gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Dar Gelirli Vatandaşların Ev Sahibi Olmasını İstiyoruz

Dar ve orta gelirli ailelerin konut ihtiyacını karşılamak adına Türkiye’nin her bir köşesinde yerleşim alanı oluşturup, onlarca nitelikli konut projesi hayata geçirdiklerini anımsatan Ergün Turan, amaçlananın daha önce ev sahibi olamayan vatandaşları hayallerine kavuşturmak olduğunu ifade etti. Özellikle de dar gelirli aileleri kira ödercesine kendi evlerine sahip olmalarını istediklerini de belirtti.

TOKİ’den ev sahibi olmak isteyen ailelerin başvurularını 11 nisan 2018 Çarşamba gününe kadar yetkili kamu bankasına gerçekleştirmeleri gerektiğine vurgu yapan Turan, başvuruların toplanmasının akabinde 25 Nisan 2018 Çarşamba günü de noter huzurunda kura çekilişinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

TOKİ Başkanı Ergün Turan söz konusu açıklamalarında başvuru koşullarını anımsatarak, başvuracak vatandaşların özellikle daha önce hiç ev sahibi olmamış olması, Türk vatandaşı olması, 30 Nisan 2016 tarihinden bu yana İstanbul’da aralıksız bir şekilde ikamet etmesi ve 18 yaşını geçmiş olması gibi koşullardan bahsetti. Bu  koşullara sahip olan vatandaşların 5 bin TL gibi bir ücreti ilgili bankalara yatırarak kura çekilişine katılabileceklerini de anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.