TOKİ’nin O Büyük Kampanyası Rekor Gerçekleştirdi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), her sene borcunu bir an önce kapatıp tapusunu almak isteyen konut ya da dükkan alıcıları için düzenlemiş olduğu yüzde 20 indirim kampanyasından bu sene rekora imza attı. TOKİ Başkanı Ergün Turan konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarında, kampanyaya 13 bin 905 hak sahibinin başvuru yaptığını ve toplamda 817 milyon 303 bin TL ödeme yaparak borçlarını kapatmış olduklarını dile getirdi.

Kampanya Süresince 817 Milyon Ödeme Yapıldı

Konu ile alakalı olarak bazı basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ’ye olan borcunu kapatıp tapu sahibi olmak isteyen konut ve dükkan alıcıları için yüzde 20 oranında indirim imkanı tanıyan kampanya için 13 bin 905 adet hak sahibinin müracaat ettiğini, bu kapsamda toplam 817 milyon 303 bin TL civarında ödeme gerçekleştirilerek borçların kapatıldığını ifade etti.

Hak Sahiplerinin Büyük Çoğunluğu Kendi Birikimleriyle Ödeme Yaptı

Söz konusu açıklamalarında, yüzde 20 indirim fırsatından faydalanan hak sahiplerinin yüzde 66’lık bölümünün söz konusu borçlarını “yastık altı” şeklinde tabir edilen kişisel birikimleri sayesinde ödemiş olduklarına dikkat çeken Başkan Ergün Turan, bahsi geçen bu durumun sektörde kriz yaşandığına dair mevcut olan söylentilere bir yanıt niteliği taşıdığını, yaşanan tüm problemlere karşın millet tarafından ülke ekonomisine ve geleceğine karlı duyulan güvenin bir kanıtı olduğunu ifade etti. Üstelik gerçekleştirilen birikimlerin konut maksadı ile kullanılmasının ise konut sektörüne duyulan güven ve ilginin işareti olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Vatandaşlar tarafından bahsi geçen bu kampanyaya gösterilen yoğun aladan memnuniyet duyduklarını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ aracılığı ile ev sahibi olan, çoğunluğu dar gelir grubundan vatandaşların yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir olanak tanıdıklarını belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.