TOKİ Yeni Konut Projelerini Aralıksız Olarak Sürdürüyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen konut üretimi çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. TOKİ, şimdilerde Afyonkarahisar’da inşa edeceği 142 adet konut için hazırlanıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde yeni konut projesi için çalışmalar yürütüyor. Dazkırı’ya bağlı Esentepe Mahallesi’nde hayata geçirilen bu projede toplamda 142 adet konuta yer verilirken, konutların inşaat çalışmaları da devam ediyor.

142 Konutun Yanında Cami ve Ticaret Merkezi de Olacak

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik projeye yönelik değerlendirmelerde bulunarak, inşaat çalışmalarını yakinen takip ettiklerini dile getirdi. Üstelik TOKİ’nin söz konusu bu projesindeki 142 adet konutun yanı sıra, gerçekleştirilen ihale doğrultusunda altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları ile beraber camii ve ticaret merkezinin de inşa edileceğini aktardı.

Kentte Yeni Bir Yaşam Alanı Kurulmuş Olacak

TOKİ’nin bu projesi ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik, bölgeye uygun olarak az katlı, yatay mimari konsepti ile hayata geçirilecek olan projenin ayrıca yöresel ve modern mimari ile harmanlanarak tasarlandığını anlattı. Konutların cephelerinde zemin kat düzeyinde taş kaplamalara yer verilen projede pencerelerin dekoratif olduğunu ve ahşap kaplama yapıldığını ifade eden Keklik, mahalle konsepti ile inşa edilen bu TOKİ projesinde ayrıca ticari birimi, sosyal donatıları, camisi, meydanı ve parkları ile beraber nitelikli sosyal konut projesi olanağı sağlandığını belirtti. Üstelik bu projenin, Afyonkarahisar için ayrı bir değer niteliğinde olurken, kentte yeni bir yaşam alanı kurulmuş olacağını da açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.