TOKİ Üniversite Projesi İçin Protokol İmzaladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Turan, konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunarak, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile bir protokole imza attıklarını dile getirdi.

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin  Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alacak olan hizmet ve iletişim binası, TOKİ tarafından hayata geçirilecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan söz konusu bu açıklamalarında, bahsi geçen üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile aralarında gerçekleştirilen protokol dahilinde, başkentin Gölbaşı ilçesinde yer alan 9 bin 940 metrekarelik proje alanı üzerinde hizmet ve irtibat binasının yükseleceğini belirtti.

Yeni Bina Daha İyi Hizmet Verebilmek Adına İnşa Edilecek

Öte yandan bahsi geçen açıklamalarında, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türkiye ve Kazakistan Cumhuriyeti’ne ait olan uluslararası bir üniversite düzeyinde olduğuna dikkat çeken Turan, bahsi geçen üniversitenin 10 kampusu ve 1 yüksekokulunda toplamda 12 binin üzerinde öğrencin eğitim gördüğü ve 900’ün üzerinde akademik personelin hizmet verdiğini anlattı. Üniversite hizmetlerinin daha iyi koşullarda sağlanması adına modern ve geleneksel bir tasarım ile yeni bir hizmet binası hayata geçirileceğini dile getiren Turan, proje çalışmalarında sona gelindiğini, bu yeni binada insan kaynakları ve mali işler müdürlüğü, öğrenci işleri ofisi, konferans salonu, kütüphane ve akademik personellere ait alanlar yer alacağını da ekledi.

Tüm bunların yanı sıra TOKİ’nin nitelikli sosyal konut projeleri başta olmak üzere sağlık, güvenlik, eğitim, spor, dini ve ticari binalar ile gecekondu dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren Ergün Turan, genç ve gelecek nesillere iyi bir eğitim ve hizmet sağlamak adına oldukça büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber üniversitelerin mühim bir paydaşı olarak hizmet verdiklerini, konut projelerinin yanı sıra Türkiye’nin ihtiyacı olan hizmet yapılarına yönelik üretimlerde de eğitim kuruluşlarına ehemmiyet gösterdiklerini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.