TOKİ Tozkoparan Projesinde Uzlaşmaya Varılıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Güngören Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bölge sakinleriyle uzlaşmaya gidiliyor.

İstanbul Güngören Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ortaklaşa yürütmekte olduğu TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Yaklaşık olarak 19 bin nüfusa sahip olan Tozkoparan’da, bölge sakinleri ile anlaşmalar yapılmaya başlandı.

Totalde 5 bin 560 adet konut ve 6 bin 436 adet bağımsız birimden meydana gelen Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi, yaklaşık olarak 8 bin 85 metrekare büyüklüğüne bir proje alanı üzerinde yükselecek. Söz konusu projenin bitiş tarihinin ise 2020 yılı olacağı ifade edildi.

Öte yandan elde edilen bilgilere göre, 18 Temmuz 2018 tarihinde ihalesi yapılan TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi 6 bloktan meydana gelecek.

Bölge sakinleri ile anlaşmaların yapılmaya başladığı proje dahilinde metrekareye metrekare modeli ile çalışmalar gerçekleştirilecek. Konutları bitirilen bölge sakinleri için vadesi uzun olan kolay bir ödeme planı oluşturulacak.

Projede 224 Adet Konut İnşa Edilecek?

Tüm bunların yanı sıra ilk etapta 224 adet konutun hayata geçirileceği TOKİ Tozkoparan Projesi’nde “yerinde dönüşüm” modeli esas alınacak. Üstelik bölge sakinlerine yeni konutların yanı sıra peyzaj alanları, sosyal donatılar ve iş yerleri ile çağdaş standartlara sahip yeni bir yaşam alanı kazandırılacak.

Konutlara Nasıl Ulaşım Sağlanacak?

TOKİ Tozkoparan Konutlarına ulaşım sağlayabilmek için vatandaşların Haliç Köprüsü üzerinden E – 5 yolu ile devam etmesi gerekecek. E – 5 yan yoldan Tozkoparan istikametinde Ali Rıza Gürcan Caddesi boyunca 220 metre devam edilecek ve ardından Cevat Açıkalın caddesine girilecek. 300 metre boyunca gidilecek olan caddede yüzme tabelasının olduğu yerden önce sola sonra sağa dönülecek. Sokak boyunca 120 metre devam edildikten sonra ise sağa dönüldüğünde projeye ulaşılmış olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.