TOKİ Tozkoparan İhalesine Sayılı Günler Kaldı!

Kentsel dönüşümün heyecan içerisinde beklendiği İstanbul’un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde çalışmaların başlayacağı tarih belirlendi. Yaklaşık olarak 60 hektar büyüklüğündeki bölgede dönüşüm adına çıkılacak olan ihale için geri sayım başladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi, bölge sakinlerini adeta heyecanlandırıyor.

Projedeki 224 Konut 6 Blok Halinde İnşa Edilecek

8 bin 85 metrekarelik bir arazi üzerinde toplamda 6 blok halinde inşa edilecek olan TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi dahilinde 224 adet konut ile beraber altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına imza atılacak.

Söz konusu olan projenin ihalesi için sayılı günler kalırken, ihale için tarih açıklanmıştı. TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm ihalesi 18 Temmuz 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilirken, proje dahilinde 5 bin 560 adet mesken, 6 bin 436 adet bağımsız birim ve 6 bin 351 adet hissedar yer alıyor.

Proje 2020 Yılına Kadar Tamamlanacak

Proje ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Tozkoparan’da hayata geçirilecek olan bu proje çerçevesinde konut, dükkan, otopark, trafo yapılar gibi konut yapılarının inşasında tünel kalıp, diğer yapılarda ise karkas yapım sistemleri kullanılacak. Öte yandan söz konusu projenin önümüzdeki 1,5 – 2 sene içerisinde inşa edilerek 2020 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Güngören ilçesi Tozkoparan (Osmaniye) Mahallesi ile alakalı olarak alınan ilk kentsel dönüşüm kararı, 2013 yılının Nisan ayında yayımlanan bir Resmi Gazete’de yer alarak yürürlüğe giren kanun kapsamında riskli alan olarak ilan edilmişti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.