TOKİ Projeleri Oldukça Büyük İlgi Görüyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulunarak, Anadolu’nun pek çok bölgesinden TOKİ Projeleri’ne yönelik oldukça fazla talep toplandığını dile getirdi. Dar gelirli olup ev sahibi olma imkanı zor olan vatandaşlar için arz edilen konutların, 5 – 10 ve hatta 50 katı başvuru alındığını belirtti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Mehmet Ergün Turan, konu ile alakalı olarak basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu.

Talepleri Karşılayabilmek İçin Yoğun Çalışmalar Yürütülüyor

Söz konusu olan bu açıklamalarında, konut erişimi zor olan dar gelirli aileler için hayata geçirilmiş olan konut projelerinde, mevcut kapasitenin 50 katına kadar talep topladıklarını dile getiren TOKİ Başkanı Turan, İstanbul’da hayata geçirilen 605 adet konut için 17 bin, Kütahya’da hayata geçirilen bin 51 adet konut için 8 bin 70, Adana’da hayata geçirilen 88 konut için 433 ve Erzurum’da hayata geçirilen 114 konut için bin 827 kişinin müracaat ettiğini açıkladı. Bu nedenle üretilen konutlar adına yoğun talep toplandığını, TOKİ olarak söz konusu bu talebi karşılayabilmek adına yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini anlattı.

Özellikle de yeni gelişmekte olan ve sanayi sitelerinin hayata geçirileceği şehirlerden fazlaca konut talebi alındığını dile getiren TOKİ Başkanı Ergün Turan, bin 600 kişi kapasiteye sahip sanayi sitesinin hayata geçirildiği Aksaray’da, vatandaşların daha fazla konut üretimi gerçekleştirilmesini istediğini, söz konusu ilde hayata geçirilen proje için 7 bin 341 müracaat alındığını belirtti.

Konut Üretimi Planlaması Nüfusa Göre Yapılıyor

Başkan Turan ayrıca, şehirlerde konut üretimi gerçekleştirilirken mevcut ve gelecek dönemlerdeki nüfus yoğunlunun göz önünde bulundurularak planlama yapıldığını, böylelikle ilerleyen zamanlarda meydana gelecek barınma ihtiyacına cevap verebilme açısında önemli bir adım atılmış olduğunu açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.