TOKİ O Projesine Ara Vermek Zorunda Kaldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde hayata geçirilmekte olan toplu konut projesi inşaat çalışmalarına 1,5 ay ara verme kararı alındı. Kırlangıçların proje üzerinde yuva yapmış olmaları nedeniyle, TOKİ çalışmalarını Haziran’dan sonra gerçekleştirmeye devam edecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) yaklaşık olarak 2 sene öncesinde Adıyaman’da başlatılan 252 adet konutluk projede neredeyse tamamlanacak olan 5 blok, kırlangıç yuvaları ile doldu.

Dış Cephe İmalat Çalışmalarına 1,5 Ara Verildi

Bu durumda projenin yüklenici firması, kırlangıç kuşlarının yumurtlama dönemi olmasından dolayı söz konusu bu 5 blokun dış cephe çalışmalarına bir süre için durdurma karar aldı.

Vatandaşlar ise almış olduğu bu karardan dolayı yüklenici firmaya teşekkürlerini iletti.

Yüklenici firmanın inşaat mühendisi Ramazan Taşpınar konu ile alakalı basın mensuplarına karşı bir takım açıklamalarda bulunarak, projenin şantiye alanında toplamda 250 adet konut, cami, 16 sınıfı bulunan bir okul ve artırma tesisi inşaatının yer aldığını dile getirdi.

Projenin Diğer Alanlarında Çalışmalar Sürdürülüyor

Şantiye alanı içerisinde konutların yer alığı bu 5 blokta yaklaşık olarak 200 civarında kırlangıç yuvasının bulunduğunu ifade eden Taşpınar, bu yuvalar sebebi ile dış cephe imalat çalışmalarına bir müddet mola verildiğini, ancak cami, arıtma tesisi ve okul adına yürütülen çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Kuşların yumurtlama dönemi olmasından ötürü yaklaşık olarak 1,5 ay boyunca dış cephe çalışması yapılmayacağını, binaların saçaklarında, balkonlarında, ve mutfak balkonlarında yuvaların bulunduğunu ve firma yetkilileri ile TOKİ’ye duyarlı davranışından ötürü teşekkürlerini sunduğunu açıklamalarına ekledi.

Bölge halkı ise basın mensuplarının sorularını cevaplarken, kırlangıç yuvalarından dolayı çalışmaların durdurulmasından oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.