TOKİ Millet Bahçeleri İçin Harekete Geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatleri arasına dahil etmiş olduğu Millet Bahçesi Projeleri’nde son aşamaya gelindi. Hazırlanan taslağa göre, TOKİ tarafından Türkiye genelinde toplam 17 şehirde 28 adet Millet Bahçesi Projesi hayata geçirilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim vaatleri ile beraber açıklanan projelerden biri olan Millet Bahçesine yönelik taslak tamamlanma aşamasına getirildi. Hazırlana taslağa göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde toplam 17 farklı şehirde 28 adet Millet Bahçesi Projesi’ni hayata geçirecek. Söz konusu projelerin yaklaşık olarak 3 milyar lira gibi bir yatırım bedeli ile inşa edileceği tahmin ediliyor.

Eski Stadyumlar Millet Bahçesi Olacak

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Türkiye’de mevcut bulunan toplamda 14 eski stadyum yıkılarak, yer aldıkları arazide Millet Bahçesi inşa edilecek. 3 ay içerisinde tamamlanması planlanan Millet Bahçeleri, Adana 5 Ocak Stadyumu, Batman 16 Mayıs Stadı, Diyarbakır Atatürk Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Gaziantep Kamil Ocak Stadı, Giresun Atatürk Stadı, Hatay Antakya Atatürk Stadı’nın yerine inşa edilecek. Ayrıca Malatya İnönü, Mersin Tevfik Sırrı Gür, Sakarya Atatürk, Samsun 19 Mayıs, Sivas 4 Eylül, Trabzon Akçaabat Fatih ve Trabzon Avni Aker Stadyumları da Millet Bahçesi haline dönüştürülecek.

Projede Mangal ve Cafe Gibi Alanlara Yer Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Millet Bahçesi Projeleri adına TOKİ çalışmaları başlattı. Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, daha öncesine İstanbul Bakırköy ve Pendik gibi ilçeleri belirlemişti. Fakat yapılan açıklama ile Bakırköy’ün projeye dahil edilmediği ifade edilirken, Millet Bahçelerinde cafe, restoran gibi binalara ve mangal alanlarına yer verilmeyeceği de belirtili.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.