TOKİ Küçükçekmece’ye Yeni Bir Proje İle Geliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa yerleşkelerindeki yenileme çalışmaları dahilinde finans kaynağı elde edebilmek için içlerinde Bathonea antik kentin de bulunduğu Küçükçekmece’de yer alan toplamda 1 milyon 783 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi imara açtı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Küçükçekmece Gölü’nün kenarında yer alan toplamda 1 milyon 783 metrekare büyüklüğündeki imara açmış olduğu arazide yeni bir konut projesi hayata geçirecek.

Bu Araziler TOKİ’ye Devredildi

İstanbul Üniversitesi, Çapa, Cerrahpaşa ve Avcılar yerleşkelerinin gerek ekonomik, gerekse fiziksel ömründe sona gelinen eğitim – öğretim ve hizmet binalarının yenilenmesi projesi için finansman kaynağı oluşturabilmek maksadı ile 4 sene öncesinde TOKİ ile bir protokole imza atmıştı. Protokol sayesinde söz konusu yeni yerleşkelerdeki binalar TOKİ tarafından inşa edilmesi kaydı ile bu tesislerin kaynağında kullanılması adına İstanbul Üniversitesi’nin atıl vaziyette bırakılan Halkalı ve Avcılar’da yer alan gayrimenkuller TOKİ’ye devredildi.

Çevre Düzeni Planı Değiştirildi

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Küçükçekmece Gölü kenarında yer alan 1 milyon 783 bin metrekare büyüklüğündeki arazi imara açıldı. Konu ile alakalı olarak bir takım basın mensupları tarafından yazılanlara göre, Plan Çalışması kapsamında İstanbul adına anayasa olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’ndan bazı değişikliklere gidildi.

Küçükçekmece’ye Nitelikli Konut Projesi Yapılacak

Yeni düzenlenen plana göre söz konusu arazinin 541 bin 816 metrekarelik alanı üzerinde yeni bir nitelikli konut projesi hayata geçirilirken, kat yükseklikleri için 3 ve 5 kat olarak limit koyuldu. Öte yandan plana göre söz konusu alan üzerinde AVM, rezidance, anaokulu, özel ortaokul, lise, özel lise ve yüksek öğretim kurumları gibi kurumlar ve binalar inşa edilebilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.