TOKİ için Kredi Çekilir mi?

TOKİ için Kredi Çekilir mi?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı her yıl binlerce insanın ev sahibi olmasına imkân tanıyor. TOKİ üzerinden ev alımları, vatandaşların bütçesini zorlamayacak cinsten ilerliyor. Zira vatandaşlar bu sayede tıpkı kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yakalıyor. Bunun yanında TOKİ’den ev almayı biraz daha kolay ve rahat bir duruma getiren konularda bulunuyor. Bankalardan kredi desteği alarak bu şekilde, herkes sorunsuz bir halde ev sahibi olabiliyor. TOKİ evlerinin fiyatları diğer evleri incelediğimizde onlardan çok daha uygundur. Pek çok kampanya içerdiğinden dolayı, genel olarak buradan ev sahibi olacak kişiler kredi çekmeye gerek duymuyor. Ama kurumun ev almak için zorunlu olarak tuttuğu peşinat konusu, bazı vatandaşların zorlanmasına neden oluyor. Bu durumda banka kredisi gündeme gelirken, TOKİ için kredi çekilmesinin daha mantıklı olduğu düşünülüyor.

Günümüzde TOKİ için kredi alınmasının mümkün bir hale getirildiğini belirtmek gerekir. İhtiyaç kredisi kapsamında vatandaşların banka üzerinden peşinat alması sağlanabilir. Her bankada ihtiyaç kredisine yönelik farklı faiz uygulaması vardır. TOKİ bazı bankalar ile kredi konusunda anlaşma yaparak, bu şekilde daha düşük faizler üzerinden kredi alınmasına imkân tanıyor. Bankadan almış olduğunuz bu kredinin vadeleri ise, tamamen kullanıcının ödeyebileceği tutarlara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu bankaların TOKİ ile bir anlaşması olduğundan dolayı, insanların en çok zorlandığı konulardan biri olan dosya masrafı gibi şeylerde gündeme gelmez. Yani normal zamanlarda ödemekle zorunlu olduğunuz masrafı, bu şekilde geride bırakmış olursunuz.

TOKİ Kredisi Veren Bankalar

TOKİ ile anlaşma sağlayarak vatandaşların daha kolay şartlarda kredi almasına imkân tanıyan bankalarda vardır. Bu bankalar ise Ziraat Bankası ve Halkbank’tır. Kredi tutarı ise 100 bin TL’den başlayarak 250 bin TL’ye kadar artış gösterir. Öte yandan 120 ay vadeli olarak bu bankaların yardımıyla TOKİ peşinat kredisi alabilmek mümkündür. Faiz oranlarına baktığımızda ise bu bankalarda faiz oranlarının %1.20 ile %1.40 arasında olduğunu görüyoruz. Kredi başvurusunda bankalar tarafından aranan şeyler ise, gelir belgesi ve teminat olmaktadır. Eğer kredi notunuz iyi ve çok iyi seviyesinde bulunuyorsa, o zaman TOKİ kredisi alabilme ihtimaliniz biraz daha fazla olur. Çünkü bankalar kredi türü fark etmeksizin, müşterilerinin daha önceki zamanlarda iyi bir finansal geçmişe sahip olmasını istemektedir. Aynı zamanda bu kişilerin yüksek bir kredi notu olduğundan dolayı, kefilsiz bir şekilde kredi alması da mümkün bir hale gelebilir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.