TOKİ Haciz Gönderiyor mu?

TOKİ Haciz Gönderiyor mu

Toplu Konut İdare Başkanlığı tarafından her yıl binlerce insan, uygun fiyatlar üzerinden yeni evlerine sahip oluyor. Her açıdan onları kazançlı çıkaracak bu proje, belki de bugüne kadar hayallerde bile canlandırılamamış ev sahibi olma fikrini gerçeğe dönüştürüyor. Uzun vade imkânı sağlayan kurum, bu şekilde çok kısıtlı bir gelire sahip olan kişilerin bile ödeme konusunda yüzünü güldürmeyi başarıyor. Ancak halen dar gelirlilerden bazıları, ödeme konusunda uzun zaman boyunca zorluk yaşayabiliyorlar.

Bu durum bir süre sonra TOKİ taksit ödemelerinde zorlukların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bir süre sonra ödemelerde aksamalar ortaya çıkınca faizlerle birlikte, iş iyice içinden çıkılmaz bir durum haline sürükleniyor. İşte bu tarz durumlarda ödemelerin kurum tarafından belirlenen süreler içinde ödenmesi gerekiyor. Kurum tarafından konut sahiplerine belirlenmiş olan süre ise, 60 gündür. Yani iki taksitin ödenmemesi halinde, konut sahiplerinin bu anlamda zorluk yaşaması mümkün olur. 60 günlük süre geçtikten sonra, kurum tarafından konut sahiplerine ihtarname gönderilmeye başlanacaktır. Belirli zaman aralıklarda olmak üzere iki ihtarname konut sahiplerine gönderilir. Bunlara uyulduğu ve ödemeler tamamen kapatıldığı takdirde, ödeme sorunları bu şekilde tamamlanmış olacaktır. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı, konut sahiplerinin bu ödemeyi de yapamaması sözleşmenin feshine kadar gidecek tehlikeli durumları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle ihtarname geldikten hemen sonra, konut sahiplerinin ellerini çabuk tutarak belirlenen taksit tutarlarını ve faiz tutarlarını ödemesi gerekmektedir.

Daha önceki zamanlarda Urfa’da TOKİ tarafından bazı konut sahiplerine ödeme ve aidat borçları bulunduğundan dolayı haciz gitmişti. Bu durumu şikayet eden konut sahipleri, TOKİ kurumunun yönetim konusunda mantıksızlıkları içinde bulundurduğu belirtti. Hanenin ise belirtilen tutarı ödememesi halinde, oldukça zorlu zamanlar içinde bulunduğu öğrenildi.

TOKİ Eve Haciz Gelir mi?

Borç ve alacak arasında esas olan konu, borcun tam olarak vadesinde ödenmesidir. Ancak bazı durumlarda bu konu mümkün olmuyor. Bu tarz bir sorun görüldüğünde ise, alacaklı kişi alacağını haciz yoluyla almayı tercih edebiliyor.

İcra hukuku gereği, söz konusu olan mülkler kişinin sahip olduğu malvarlığına dahil edilerek bu şekilde üzerine haciz konulabilir. Söz konusu olan mülkler icra hukukuna göre, alacaklının alacağına öncelik veriliyor. Ancak bazı durumlarda İcra Hakimliğine bu durum bildirilerek, konutun haczedilemez olduğu bildirilebiliyor. Bunun için kuruma gerekli olan dava açılarak bu şekilde evin tek olduğu bildirilmiş oluyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.