TOKİ Emeklilere Özel 365 Konut İnşa Ediyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), “Emeklilere İkinci Bahar” kampanyası kapsamında Elazığ’da toplam 700 konut inşa edilecek. Söz konusu projenin ihalesi ise önceki gün gerçekleştirildi.

700 Konut İçin İhaleye Çıkıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Elazığ’ın merkez ilçesine bağlı Bizmişen – Aşağı Holpenk Mahallesi’nde “Emekliye İkinci Bahar” projesi dahilinde hayata geçirilecek olan 700 adet konut için ihaleye çıkıldı.

Konu ile alakalı olarak TOKİ tarafından elde edilen bilgilere göre, 8 Haziran 2018 Cuma günü gerçekleştirilen projenin ihalesi dahilinde, konutların yanı sıra ayrıca alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.  Öte yandan proje dahilinde inşa edilecek olan 700 konutun yükseklikleri zemin + 4 olarak inşa edilirken, ayrıca 540 adedi iki oda bir salon, 160 adedi ise üç oda bir salon olacak şekilde dizayn edildi.

Modern Bir Mimari İle İnşa Edilecek

TOKİ, emeklilere özel olarak hazırlamış olduğu bu toplu konut projesinde geleneksel mimari ile modern mimari harmanlanarak dış tasarımda, ahşap görünümlü kaplamalara, zemin kat düzeyinde taş görünümlü kaplamalara, sövelere, geniş pencere, camlara ve balkonlara yer verilecek.

Elazığ’a Güvenli ve Modern bir Cazibe Merkezi Kurulacak

Geçtiğimiz hafta 5 Haziran 2018 Salı günü çıkılan 665 konutluk sosyal konut projesi ile beraber “Emekliye İkinci Bahar” kampanyası dahilinde toplam ihalesine yapılan konut sayısı bin 365’i buldu. Hayata geçirilecek olan bu projelerde amaçlananın, oyun parkları, yeşil parklar, peyzaj alanları, spor alanları ve bunun gibi pek çok donatı da inşa edilerek, kentin değerine değer katacak modern, güvenli ve yepyeni bir cazibe merkezi oluşturmak oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.