TOKİ, Düzenlemiş Olduğu Kampanyasıyla Faizleri Düşürdü!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu erkenden kapatıp tapusunu eline almak isteyen dükkan ve konut alıcıları adına her sene düzenlemiş olduğu indirim kampanyasında, alıcıların başvurularını 24 Nisan Salı günü almaya başladı. Daha ilk günler olmasına rağmen kampanyaya yoğun ilgi gösterildi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu bir an önce kapatıp tapusunu eline almak isteyen konut ve dükkan alıcıları tarafından gerçekleştirilen yoğun talebin ardından geri ödeme süreci devam eden taşınmazlar adına yüzde 20 indirim kampanyasını geçtiğimiz günlerde yeniden başlattı.

Borcunun Tümünü Kapatmayacak Olanlar da Faydalanabilecek

TOKİ tarafından, TOKİ’den konut ve dükkan alıcılarına yönelik hazırlanan söz konusu bu kampanyasından, mevcut borcunun tümünü kapatmayacak olan alıcılarda faydalanabilecekler. Borcunun tümünü ödemeyecek olan alıcılar, mevcut borcunun yüzde 25 ve üzerinde bir kısmını ödemek kaydıyla yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabilmek imkanına sahip olacaklar.

TOKİ’nin, konut ve işyeri alacıları adına hazırlamış olduğu söz konusu bu kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar, son 18 Mayıs’a kadar ilgili birimlere müracaat etmeleri gerekmektedir. 18 Mayıs 2018 Cuma gününden sonra müracaat eden vatandaşlar, ne yazık ki bu kampanyadan faydalanamayacaklar.

Konut Kredisi Faiz Oranları da İndirime Ayak Uydurdu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı esnek ödemeli yüzde 20 indirim fırsatından 2016 yılı bitmeden gerçekleştirilmiş ve geri ödeme süreci söz konusu yılın sonu itibari ile başlamış olan konut ve dükkan sahipleri faydalanabilecek. TOKİ’nin geri ödeme süresi 12 ay ya da daha az olan projeler, bahsi geçen bu indirim kampanyası kapsamına alınmamıştır.

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasının ilk gününde konut ve dükkan alıcıları tarafından yoğun ilgi gösterildi. İlk gün 409 müracaat alınan kampanyada, konut kredisi faiz oranlarında da indirime gidildi. Faiz oranlarının yüzde 1’in altına düşürülmesi ile 50 bin TL’ye kadar 12 ay vade olanağı sağlandı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.