TOKİ Başkanı Turan’dan Tokatlılara Müjde!

Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Ergün Turan, Tokat’a giderek, 436 konutluk toplu konut projesinin şantiye sahasında yerinde inceleme gerçekleştirdi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Tokat’ta, dar gelirli aileler için hayata geçirilmek üzere inşaatına başlanılan 436 konutluk toplu konut projesinin şantiye sahasını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde gözlemledi. Söz konusu proje hakkında basına karşı bir takım açıklamalarda bulunan Başka n Ergün Turan, Tokat’ta hayata geçirilecek olan bu sosyal konut projesinin yatay ve yöresel mimari ile hayat bulacağını aktardı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak belirlenen yol haritasındaki en mühim görülen unsurların başında yatay mimari ile inşa geldiğini dile getiren Ergün Turan, kentlerin en yüksek binaları arasında TOKİ Evleri’nin yer almayacağını, pek çok kentte bu kararı yansıtacak kritik çalışmalar başlatıldığını ve tamamlanmak üzere olduğunu da ifade etti.

Bu Proje İle Tokat’a Yepyeni Bir Yaşam Alanı Kazandırılacak

Öte yandan açıklamalarında inşaat aşamasında olan bu Tokat projesi ile kent halkına yepyeni bir yaşam alanı kazandırılacağına dikkat çeken Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, son 3,5 yıldır TOKİ imzası taşıyan tüm konut projelerinin mahalle konsepti ile hayata geçirildiğini dile getirdi.

Tokat’ta 5 Bin 71 Konuttan 3 Bin 668’i Sahiplerine Teslim Edildi

Türkiye’nin her bir köşesinde dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmeleri ve barınma sorunlarını çözebilmek adına çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Turan, Tokat’ta şimdiye dek toplamda 5 bin 71 adet konutun inşasına başlandığını, söz konusu olan bu rakamın ise 3 bin 668’inin sahiplerine teslim edilmiş olduğunu da aktardı.

Sosyal Donatı Projeleri de Sürdürülüyor

Öte yandan yine Tokat için konutların yanı sıra pek çok sosyal donatı projeleri de hayata geçirdiklerini dile getiren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kentte şimdiye dek toplam 24 adet şantiye sahasında 5 bin 71 adet konut inşasına başlandığını, bunun yanında 3 adet hastane, 4 adet cami, 8 adet ticaret merkezi, kütüphane, spor salonu, 3 adet ilkokul, sevgi evi ve sağlık ocağı ile beraber totalde 520 milyon lira yatırım değerine sahip olan proje hayata geçirdiklerini de açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.