TOKİ Başkanı Turan: Elazığ’da 8.659 Konut İnşa Edeceğiz!

TOKİ Başkanı Turan: Elazığ'da 8.659 Konut İnşa Edeceğiz!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Elazığ şantiyelerini inceledi.  Şantiye gezintisinde bugüne kadar toplamda TOKİ Elazığ projeler kapsamında 8.659 konut inşa ettiklerini, bunlarında da 8.019 tanesinin inşasının bittiğini söyledi.

Elazığ Cumhuriyet Mahallesi inşasına başlanan 277 konutluk kentsel dönüşüm projesini incelemek için orayı ziyarette bulunan Turan, konutların en yakın zamanda tamamlanacağını söyledi. Dönüşüm alanlarında yer alan sağlıksız çevrelerde de yaşam alanları ile sosyal tesisler yaptıklarını söyleyen Turan, kentsel dönüşüm projelerinde merkezlerine aldıkları asıl şeyin insan olduğunu, sosyal bütünleşme ve yerel kalkınmanın dönüşümde çok önemli olduğunu söyledi.

70.000 Proje Tamamlandı

Şuanda 58 milyon metrekare büyüklüğünde alana dönüşüm yaptıklarını söyleyen Turan, bunların 70.000 tanesinin bittiğini, 286.500 konutluk 233 tane kentsel dönüşüm projelerinin de halen daha devam ettiğini, yeni alanların tüm vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi.

Elazığlı tüm vatandaşların ev ihtiyaçlarına cevap vermek istediklerini söyleyen Turan, bugüne kadar yapılan toki konut projeleri kapsamında 8.019 tanesini tamamladıklarını söyledi.

Turan: Kamu Kurumları da İnşa Ediyoruz

Elazığ’daki konut projelerinin inceledikten sonra inşaatı halen daha devam eden Emniyet Genel Müdürlüğü Binası’nı da ziyarette bulunan Turan, TOKİ’nin konut üretimlerinin yanı sıra aynı zamanda da kamu kurumlarını da inşa ettiğini, Elazığ’da 3 tane hastane, 2 tane kütüphane, 8 tane cami, 6 tane ticaret merkezi, 5 tane ilkokul ve 4 tane de lise inşa ettiklerini, yaptıkları yatırımın tutarının ise 991 milyon lira olduğunu söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.