TOKİ, 2023 Hedefi Doğrultusunda Emin Adımlarla Yürüyor!

Anayasa deðiþiklik paketinde yer alan memurlara mutlu eden düzenlemeler, Toplu Konut Ýdaresi'nden (TOKÝ) ev alanlarý üzecek. Yeni Anayasa taslaðýna göre bundan böyle memur maaþlarýnda Uzlaþtýrma Kurulu'nun kararý etkili olacak. Böylece memura verilen zam yükselecek. (CÝHAN/Hasan Bozkurt) (2010.03.26)

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2008 ile 2013 yılları arasında yaklaşık olarak 835 bin sosyal konut projesine imza attı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kurulmuş olduğu yıldan 2012’ye kadar olan yaklaşık 19 yıllık süre zarfı içerisinde 43 bin civarında konut üretimi gerçekleştirirken, 2003 ile 2018 yılları arasında dar ve orta gelirli aileler için ihale tarihi belirlenmiş olan projeler de dahil olmak üzere 835 bin sosyal konut rakamı elde etti.

Binlerce Sosyal Konut Projesi Hayata Geçiriliyor

Pahalı piyasa koşulları sebebi ile ev sahibi olmamış olan aileler adına 2003 yılından bu yana nitelikli konut projesi üretimi gerçekleştiren bir kamu kurumu halinde gelen TOKİ, dar ve orta gelir grubundaki ailelerin barınma ihtiyacını karşılayabilmek adına Türkiye’nin her bir köşesinde 500 büyük şantiye sahası üzerinde inşaat çalışmaları gerçekleştiriyor.

Kurulduğu 84 yılından 2012 yılına kadar olan süreçte 43 bin civarında konut üretimine imza atan TOKİ, 2003 ve 2018 yılları arasında ihale tarihi belli olanlar ile beraber toplamda 835 bin civarında sosyal konut sayısı elde ederek Türkiye’nin başarı hikayesini yazmış oldu.

Projelerin Yüzde 25’i Emeklilere Ayrılıyor

Öte yandan ülke genelinde emeklilere özel konut projeleri de hayata geçiren TOKİ, 250 TL’den başlayan taksit ve 240 aya varan vade olanakları ile uygun koşullarda emeklileri ev sahibi yapmaya devam ediyor.

Hali hazırda hayata geçirilen projelerin yüzde 25’likbölümü emekli vatandaşlar için ayrılırken, her sene neredeyse 15 bin emekli vatandaş ev sahibi olabiliyor.

Şehit Yakınları ve Gazilere Öncelik Tanınıyor

Bunun ile beraber toplu konut projelerinde şehit yakınları ve gaziler, dul ve yetimler, engelli ve maluller için öncelik tanıyan TOKİ, şimdiye de 22 bin şehit ailesi ve malullere 900 milyon faizsiz ve 25 yıl vadeli konut kredisi kullandırarak ev sahibi olmalarına olanak sağladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.