TOKİ 15 Senede 835 Bin Aileyi Ev Hayaline Kavuşturdu!

Türkiye genelinde, ülkenin daha yaşanılabilir bir hale getirilmesi, şehirlerin kimlik sahibi olabilmesi için 21 milyar TL civarında kaynak kullanımı gerçekleştirildi. 2002 yılına kadar olan son 19 yıllık süreç içerisinde 43 bin konut üretimine imza atan TOKİ, 2003 ile 2018 yılları arasında 15 senelik süreç içerisinde de toplamda 835 bin aileyi ev sahibi yaptı.

Türkiye’nin nasıl bir dönüşüm içerisinde olduğunu ispat eden en iyi göstergelerden biri de şehirler olarak gösteriliyor. Bu bağlamda Türkiye’de 2003 ve 2018 yılları arasında oldukça hızlı bir büyüme ve gelişme yaşandı.

Afet Riskli Bölgelerde Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Yapılıyor

Söz konusu olan süreçte çevre ve şehircilik alanında tüm Türkiye genelini daha yaşanılabilir bir hale getirmek, kentleri kimli sahibi yapabilmek için yaklaşık olarak 21 milyar civarında kaynak kullanıldı. Afet riski bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandı.

Konu ile alakalı olarak bazı bası kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, ülkenin her bir kentinde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirilirken, 52 farklı kentte 216 adet bölge riskli alan olarak ilan edildi. Öte yandan ülke çapında toplam 511 binin üzerinde yapı da “Riskli Yapı” grubunda yerini aldı.

Terör Mağduru İllere 5 Milyar Liralık Kaynak

Bu dönemde kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda yaklaşık olarak 5 milyar TL civarında kaynak kullanılırken, terör mağduru olan kentlerde ise 10 milyar TL’den fazla yatırım gerçekleştirildi. Bahsi geçen bu mağdur kentlerde altyapı ve sosyal donatı alanları ile beraber TOKİ tarafından yaklaşık olarak 26 bin civarında konut üretimi gerçekleştiriliyor.

Yalnızca dar gelirli aileleri değil, aynı zamanda emeklileri de ev sahibi yapan TOKİ,  250 TL’den başlayan taksitler ve 240 aya varan vade seçenekleri ile konut satışı sağlıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.