Tapu Randevu için Bu Belgeleri Sakın Unutmayın!

Tapu Randevu için Gerekli Olan Belgeler, Tapu Randevu Aldıktan Sonra Yapılacak İşlemler, Tapu Randevu İletişim Numaraları ve detaylar…

Tapu Randevusu için Gerekli Olan Belgeler

Tapu, bir taşınmaz malın yüzölçümünü, mahallesini, numarasını ve sahibinin kim olduğunu ortaya koyan resmi nitelikteki belge olarak tanımlanmaktadır. Tapu sicili olarak bilinen bu belge ile alakalı her türlü işlem Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Taşınmaz sahipleri bu gibi kurumlarda işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek adına randevu almaktadır. Tapudan randevu alabilmek için taşınmaz sahipleri tapu iletişim numaraları üzerinden iletişime geçebileceği gibi, online olarak da randevu alınabilmektedir. Şimdi Tapu Randevu için Gerekli Olan Belgeler Detayları…

Tapu Randevu için Gerekli Olan Belgeler

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden randevu almak isteyen taşınmaz mal sahipleri ya da taşınmaz mal sahibi adayları, çeşitli kanallar üzerinden randevusu alabilmektedir. Örneğin; online kanallar üzerinden tapu randevu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi üzerinde yer alan randevu portalını kullanması gerekmektedir. Bu sistem üzerinden alınacak tapu randevu için gerekli olan belgeler T. C. Kimlik numarası ile tapu belgesidir.

Bunun ile beraber tapu iletişim kanalları üzerinden gerçekleştirilecek olan randevu işlemleri için de yine tapu sahibinin işleme konu olan taşınmaz malı hakkında gerekli bilgileri vermesi gerekmektedir. Bu bilgilerinin doğru bir şekilde verilebilmesi için de tapu siciline ihtiyaç duyulmaktadır.

Tapu Randevusunda Şu Belgeleri Yanınızda Bulundurmalısınız!

  • C. Kimlik numaranızın yer aldığı nüfus cüzdanı ile temsil belgesi,
  • Gerçek kişi olması halinde fotoğraf,
  • Cevri icra yolu ile satış gerçekleşmişse İcra Müdürlüğü’nden Satış Müzekkeresi,
  • Ortaklığın giderilmesi davası yolu ile satış gerçekleşmişse Mahkeme Müzekkeresi,
  • Bina vasıflı taşınmaz olması durumunda Zorunlu Deprem Sigortası,
  • İlgili belediyeden temin edilen Emlak Vergisi Değerini Gösteren Belge.

Tapu Randevu Aldıktan Sonra Yapılacak İşlemler

Tapu randevu iletişim ya da diğer kanal üzerinden randevu alma işlemi tamamlandıktan sonra, belirlenen gün ve saatte Tapu Genel Müdürlüğüne gidilmiş olması gerekmektedir. Özellikle de randevu alan kişinin randevu saatinden 15 dakika öncesinde Tapu Genel Müdürlüğüne gelmesi talep edilirken, evrakların da eksiksiz olarak gelmiş olması gerekmektedir. Ayrıca gerçekleştirilecek olan işleme göre evrak talep edilirken, alım – satım işlemleri söz konusu olduğunda hem alıcının, hem de satıcının randevu saatinde ilgili birimde olması gerekmektedir.

Tapu Randevu İletişim Numaraları

Taşınmaz mal sahiplerinin randevu alabilmesi için tapu telefon numarası 181’dir. Bu numara üzerinden yetkililer ile iletişime geçen taşınmaz mal sahipleri diledikleri gün ve saat için randevu alabilmektedir. Bunun dışında, taşınmazın bağlı olduğu il ve ilçelerdeki Tapu Müdürlüklerinin telefon numaraları ile de iletişime geçilerek randevu alınabilmesi mümkün kılınmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.