Tapu Parsel Sorgulama Yöntemleri

Tapu Parsel Sorgulama Yöntemleri, T.C. No ile Sorgulama Yapma, E-Devletten Sorgulama Yapma, Online Yapılan İşlemler ve detayları…

Parsel, imar yasaları gereğince ayrılıp sınırlandırılmış olan bir arazi parçası olarak tanımlanmaktadır. Parsel, genellikle birden fazla sahibi olabilme niteliği ile bilinmektedir. Dolayısıyla günümüzde pek çok kişi, bir parselin sahibinin olup olması, kaç sahibinin olduğu ve bunun gibi bilgileri edinebilmek adına tapu parsel sorgulama işlemi gerçekleştirmektedir.

Tapu parsel soğrulama işlemi, çeşitli kanalları üzerinden çeşitli yöntemler ile gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden ya da e-devlet üzerinden tapu sorgulama ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Tapu Parsel Sorgulama Yöntemleri

Vatandaşlar için uzun zamandır Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından TC ile parsel sorgulama hizmeti verilmektedir. Kimi vatandaşlar bu hizmetten yeni haberdar olsa da, kimi vatandaşlar uzun zamandır faydalanmaktadır.

E-devlet sistemi üzerinden de hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu kanal aracılığı ile vatandaşların yalnızca T. C. kimlik numarası sayesinde tapu parsel sorgulama gerçekleştirmesine olanak sağlamaktadır. E-devlet şifresi olan vatandaşlar kolaylıkla sisteme girip sorgulama yapabilirken, şifresi olmayan vatandaşlar ise PTT’lere müracaat ederek 4 TL karşılığında şifre edinebilmektedir.

E-Devlet ile Parsel Sorgulama

Tapu parsel sorgulama işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Sorgulama yöntemlerinden biri olan E-devlet ile parsel sorgulama yapabilmek için kişinin öncelikle T. C. kimlik numarası ve PTT’den temin etmiş olduğu şifresi ile sisteme giriş yapması gerekmektedir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün e-hizmetleri sayfasından Tapu Bilgileri Sorgulama menüsünü tercih eden vatandaşlar, gerekli bilgileri sisteme girerek dilediği tapu ve tapu ile alakalı bilgilere ulaşabilmektedir.

Online Parsel Sorgulama

Tapu kadastro sorgu işlemi, vatandaşlara kolaylık sağlamak adına online kanallar üzerinden gerçekleştirilebilir hale getirilmiştir. Bu sayede vatandaşların herhangi bir tapu müdürlüğüne gitmesine gerek olmadan, internetin bulunduğu her yerden sorgulama yapabilmesine olanak tanınmaktadır.

Online parsel sorgulama Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan parsel sorgulama sayfasından ya da e-devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Günün ya da haftanın her saati gerçekleştirilebilecek online tapu parsel sorgulama işlemleri, TKGM’nin resmi internet sitesi ve e-devlet sistemi üzerinden vermiş olduğu hizmetleri sayesinde gerçekleştirilebilmekte ve bu anlamda vatandaşlara büyük ölçüde kolaylık sağlanmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.