Tapu Online İşlemler – Sorgulama/Randevu/Ödeme

Tapu Online İşlemler| Tapu Online Sorgulama, Online Randevu Alma, Online Ödeme Gerçekleştirme detaylarıyla….

Tapu, arazi, arsa, konut, iş yeri gibi hemen hemen her türlü gayrimenkulün kime ait olduğunu ve gayrimenkul ile alakalı teknik özellikleri içeren resmi nitelikte bir belgedir. Tapu ile alakalı tüm işlemler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerine bağlı tapu dairelerinde, diğer gir deyişle tapu sicil müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Bu gibi durumlarda tapu dairelerinde işlemlerini en hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, tapu dairesine gitmeden önce tapu randevu almakta ve bu hizmet sayesinde daha kolay işlemlerini halledebilmektedir. Tapu dairesinden randevu alabilmenin de çeşitli yolları mevcuttur. Bunlardan biri Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Müşteri Hizmetleri, diğeri de yine TKGM’nin online internet sitesidir.

Tapu Online İşlemler – Tapu Online Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu dairelerinde alınan randevu ile alakalı olarak tapu sorgulama ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun için kişinin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların hizmetine sunulan tapu online sorgulama ekranına giriş yapmak yeterli olacaktır. T. C. kimlik numarası, cep telefonu ve ekranda yazılı olan güvenlik kodu sayesinde sisteme giriş yapan bir kişi, daha önce almış olduğu randevu ile alakalı bilgilere erişim sağlayabilmektedir.

Tapu Online Randevu Nasıl Alınır?

Tapu dairelerindeki işlemlerinin öncesinde randevu almak isteyen vatandaşlar bu işlemi iki şekilde gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşlar ALO 181 numaralı hat üzerinden tapu dairelerinde randevu alabileceği gibi, e-randevu sistemi üzerinden de tapu online işlemler olarak randevu alabilmektedir.

Online olarak randevu alabilmek için öncelikle kişinin internet üzerinden TKGM’nün e-Randevu sistemine giriş yapması ve kullanıcı sözleşmesini okuyup kabul etmesi gerekmektedir. Açılan ekrandan kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müdürlük seçimi, randevu tarihi ve randevu onay gibi bilgileri doldurması gerekmektedir. Bu sayede tapu online randevu oluşturulmuş olacaktır.

Tapu Online Ödeme Nasıl Yapılır?

Tapu müdürlüklerinde alınan hizmetlerin karşılığında harç olarak gerçekleştirilen tapu ödeme işlemi de çeşitli kanallar üzerinden gerçekleştirilirken, bu kanallardan biri de online ödeme kanalıdır. Tapu harcını anlaşmalı bankalardan, bankaların ATM’lerinden ve tapu online ödeme kanallarından gerçekleştirebilmek mümkündür. Bu kanallardan en çok kullanılanı ise online yapılandır. Bu kanalı kullanabilmek için kişinin TKGM’nin e-Tahsilat sistemine giriş yapması ve kredi kartı ile gerekli ödeme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Konu ile alakalı detaylı bilgiyi tapu iletişim kanalları üzerinden öğrenebilmek de mümkündür.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.