Tapu Harcı E-Tahsilat Nedir? E-Tahsilat Seri Numarası Öğrenme ve Alma

Tapu harcı, bir taşınmaz malın alış – satış işlemleri esnasında kişilerden tahsil edilen ve bu işlem doğrultusunda tapu dairelerinden alınan hizmetin bedeli olarak tanımlanmaktadır. Tapu harcı masrafı, satışa konu olan taşınmaz malın satış değeri üzerinden hesaplanarak tahsil edilmektedir. Binde 20 olarak hesaplanan bu masraf, hem alıcı tarafından, hem de satıcı tarafından ödenmektedir. Bir taşınmaz malın alım – satım işlemlerinin bütün aşamaları ile alakalı doru bilginin edinilmesi, masrafların doğru bir şekilde hesaplanması, hem alıcının, hem de satıcının zarar etmemesi adına büyük önem taşımaktadır.

Vatandaşların tapu harcı ödemesi gerçekleştirebilmesi adına çeşitli ödeme kanalları mevcut bulunmaktadır. Bunlardan biri de Tapu kadastro tarafından sunulan online ödeme platformudur. Bu kanal üzerinden ödeme yapabilmek için e-tahsilat numarasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Tapu Harcı e-Tahsilat Nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tapu harcı adına başlatılan e-Tahsilat, tapu masrafının ve döner sermaye ödemelerinin ATM’ler ve internet bankacılığı aracılığı ile gerçekleştirilmesini sağlayan bir uygulama olarak tanımlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar herhangi bir dekonta gerek olmadan kolaylıkla ödeme yapabilmesine olanak sağlanmaktadır. Üstelik tapuda gerçekleştirilen işlemler adına ödenmesi gereken bu masrafların kredi kartı üzerinden ödenmesine de imkan sunulmaktadır.

E-tahsilat Seri Numarası Nasıl Öğrenilir?

Bir taşınmaz malın alım – satım işlemleri esnasında tapu harcı ödemesi zorunlu kılınmaktadır. Alıcı ve satıcıların ödemesi gereken bu masraf, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan e-Tahsilat uygulaması üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Fakat e-Tahsilat sisteminin kullanılabilmesi için de e-Tahsilat seri numarasında ihtiyaç duyulmaktadır. Vatandaşlar bu gibi durumlarda tapu harcı e-tahsilat numarası öğrenme için Tapu Dairelerine müracaat edebilmekte ve 12 – 13 haneli bu seri numarasını öğrenebilmektedir.

E-Tahsilat Seri Numarası Nasıl Alınır?

Tapu harcını ödeyebilmek için hem alıcı hem de satıcının öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı Tapu Dairelerine müracaat etmesi gerekmektedir. Harç masrafının internet üzerinden e-Tahsilat yolu ile ödenebilmesi için ihtiyaç duyulan seri numarası, bu tapu dairelerinden alınmaktadır. Bu doğrultuda vatandaşların öncelikle tapu dairesine müracaat etmesi ve tapu harcı e-tahsilat seri numarası alma talebinde bulunması gerekmektedir. Bu sayede online olarak ödeme gerçekleştirebilmek mümkün kılınmaktadır.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.