Tapu Cins Değişikliği Dilekçesi Örneği

Tapuda çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleştirilen değişikliklere tapu cins değişikliği adı verilmektedir. Örneğin; tapunun yapısız olmasını yapılı olarak, tarlar, bağ, bahçe olmasını arazi olarak değiştirme ya da bunun tam tersi yönde değişiklik yapma durumu tapu parsel cins değişikliği olarak tabir edilmektedir. Tapuda cins değişikliği ancak tapu kadastro ve tapu sicili ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlem için tapu sahibi ya da ilgilisinden çeşitli evraklar talep edilirken, bu evraklar genellikle; tapu senedi ya da kayıt örneği, gayrimenkulün malikinin ya da temsilcisinin vekaletname örneği, kimliği, yapı kullanım izin belgesi ve bunun gibi belgelerdir.

Tapu Cins Değişikliği Dilekçesi Örneği

Tapu parselde cins değişiklik yapmak isteyen taşınmaz malın sahibinin ya da ilgisinin, gerekli olan belgeler ile beraber Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra tapu sahibinin ya da taşınmazın ilgilisinin, hangi konuda ve ne gibi bir nedenle tapu cins değişikliği yapmak istediğini açıkça belirten bir dilekçe de hazırlamış olması gerekmektedir. Bu gibi dilekçelere öncülük edilmesi adına incelenebilecek pek çok tapu cins değişikliği dilekçesi örneği mevcut bulunmaktadır. Vatandaşlar bu gibi pek çok tapu cins değişikliği dilekçesi örneğini inceleyerek kendi durumuna has bir dilekçe hazırlayabilmektedir.

Tapu Cins Değişikliği Nasıl Yapılır?

Tapu cins değişikliği yapılabilmesi için gerekli evraklar ve dilekçe ile beraber öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu işlem için talep edilecek olan tapu cins değişikliği masrafının da gerekli birimler ödenmiş olması gerekmektedir. Başvurusu alınan tapu sahipleri için gerekli işlemler yerine getirilerek cins değişikliği gerçekleştirilebilmektedir.

Tapu Cins Değişikliği Masrafı ve Süresi Ne Kadar?

Tapuda cins değişikliğinin gerçekleştirilebilmesi için ödenmesi gereken bir bedel mevcut bulunmaktadır. Bu bedel ise taşınmaz mala göre değişiklik gösterebilir. Örneğin; bin metrekareye kadar olan taşınmaz mallar için 279,50 TL, 1.001 ile 3 bin metrekare arasındaki taşınmaz mallar için 395 TL, 3 bin 1 metrekareden büyük olan taşınmaz mallar için ise he bin metrekareye 38,50 TL ilave edilmektedir. Tapu cins değişikliği süresi de yine gerçekleştirilecek olan değişikliğe göre belli olmaktadır. Bazı değişiklikler için Tapu ve Kadastro yetkilileri tarafından ölçüm ya da araştırmaların yapılması gerekmektedir.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.