65 Yaş Üstüne ve Yeni Çiftlere Sosyal Konut Projesi

65 Yaş Üstüne ve Yeni Çiftlere Sosyal Konut Projesi
65 Yaş Üstüne ve Yeni Çiftlere Sosyal Konut Projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Eserkent Sosyal Konut Projesi çerçevesinde, yeni evlenen çiftlere ve 65 yaş üstü vatandaşlara aylık 100 TL bedel karşılığında kiralık ev imkanı sunuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mamak Eserkent Sosyal Konut Projesi ile beraber, 65 yaş üstü vatandaşların ve yeni evli çiftlerin faydalanabileceği önemli bir yenilik ilan edildi. Mamak – Eserkent evleri için son başvuru tarihlerinin uzatıldığı bildirilirken, kura tarihi de açıklandı. 18 yıldan bu yana atıl durumda yer alan konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile oturmak için hazır hale getirildi. Tadilat sürecinin tamamlanması ile birlikte, konutlar aylık çok cüzi miktarlara vatandaşların karşısına çıkarıldı.

Aylık 100 TL Kira!

Sosyal Konut Projesi
Sosyal Konut Projesi

Belediye tarafından oturuma uygun hale getirilen evler, aylık 100 TL kira bedeli karşılığında kiralanabilecek. Evlerin kiralanması adına öncelik, 65 yaş üstü vatandaşların ve yeni evlenecek çiftlerin olacak. Aylık çok cüzi bir miktar karşılığında ev kiralama imkanı bulacak vatandaşlar için, Ankara Büyükşehir Belediyesi son başvuru tarihini de uzatma kararı aldı.

Sosyal Konut Projesi Şartları Neler?

Şartlar Neler?
Şartlar Neler?

Belediye tarafından aylık 100 liraya kiralamaya açılan evlere başvuru yapacak kişilerin aylık gelirlerinin 3 bin lirayı geçmemesi gerekiyor. Aynı zamanda kiralama ücreti 100 lira olarak belirlenirken, her yıl TÜFE oranında zam gerçekleştirilecek. Konut sahibi olmayan vatandaşlar, 2 yıl süre ile bu evleri kiralama imkanı elde edecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.