Sirkeci – Kazlıçeşme Arasında Tekrar Hizmet Verilecek!

Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Marmaray Projesi’nden ötürü bir süredir atıl halde bırakılan Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Tren Hattı’nın yeniden vatandaşlara hizmet vermesine karar verildi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Arasındaki Hat Tekrar Hizmete Açılacak

Konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında mevcut bulunan eski banliyö tren hattı yenilenerek, yeniden hizmet vermeye başlayacak. Sirkeci – Halkalı Banliyö Hattı’nın Marmaray Projesi dahilindeki Kazlıçeşme – Ayrılık Çeşmesi güzergahına kaydırılmasından ötürü Sirkeci – Kazlıçeşme hattı devre dışı bırakılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Kadir Topbaş, söz konusu olan bu tren hattını bir tramvay hattına dönüştürme planları yapıyordu. Fakat bu tramvay projesi daha sonradan iptal edildi. Şimdilerde ise bunun yerine Sirkeci-Kazlıçeşme Tren Hattı yenilenerek tekrardan hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

İhalesi 26 Haziran’da Yapılacak

Yine elde edilen bilgilere göre eski Sirkeci – Kazlıçeşme Banliyö Hattı’nı yenileme kararı veren TCDD, söz konusu proje dahilinde 26 Haziran 2018 tarihinde ihaleye çıkacak. Yenilenmesine karar veren bu banliyö tren hattında bazı istasyonlar için bir takım değişiklikler öngörülüyor. Teknik olarak hazırlanan şartnameye göre, Sirkeci – Kazlıçeşme Banliyö Tren Hattı’nda Kazlıçeşme istasyonu, Marmaray Projesi dahilinde olan Kazlıçeşme istasyonu haline getirilmesinden ötürü, yeni istasyon güney yönüne doğru çekildi. Yedikule istasyonu olarak yine eski yeri kullanılırken, Kocamustafapaşa istasyonu da 200 metre kadar doğu yönüne çekilerek “Samatya İstasyonu” şeklindeki yeni ismi ile kullanılacak. Yenikapı istasyonu Namık Kemal Caddesi üzerinde tekrardan yapılacak. Kumkapı ve Cankurtaran istasyonları ise yeniden eski oldukları yerlerde kullanılacak. Söz konusu tren hattında son durak ise Sirkeci Garı olacak.

Sirkeci – Kazlıçeşme Tren Hattı projesinde yenileme çalışmalarının 350 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.