Sektöre Dönecek Olan Emlak Bankası Uygun Faizli Konut Kredisi Sunacak!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı’nın içerisinde yer alan ve yeniden hizmet vereceği açıklanan Emlak Bankası, konut kredisi faiz oranlarında indirim yapılmasını talep eden tüketicilere bir umut ışığı oldu. Emlak Bankası’nın ne zaman açılacağı ve uygun koşullarda konut kredisi kullandırıp kullandırmayacağı ise merak konusu oldu.

Emlak Bankası Konut Kredisi Kullandıracak Mı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için oldukça sevindirici bir haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafına ait olan 100 Günlük Eylem Planı kapsamına Emlak Bankası da alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu söz konusu bu plan dahilinde olan Emlak Bankası açıklaması, piyasada büyük bir heyecan ve sevince neden oldu. İnşaat sektörünün de hoşnutlukla karşılamış olduğu bu haber, hükümetin bir türlü çözemediği konut kredisi faiz oranları adına çözüm yolu olacak. Ancak bu gelişmelerin ardından piyasaların en çok merak ettiği konuların başında, Emlak Bankası’nın uygun konut kredisi kullandırıp kullandırmayacağı geliyor.

Faiz Oranlarının Yüzde 1’in Altında Olması Bekleniyor

Hükümet, daha öncesinde kamu bankalarının öncülüğünde kısa bir dönem için konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmiş, ancak tüketicilerin pek çoğu bu kampanyadan faydalanabilme imkanına erişememişti. Düzenlenen bu kampanyaların akabinde ise bankalar faiz oranlarını hızlı bir şekilde artırmış ve kredi kullanmak isteyen tüketicileri zor duruma sokmuştu. Konu ile alakalı olarak yapılan bazı haberlere göre, hükümet tarafından alınan Emlak Bankası’nın yeniden hizmet vermeye başlaması kararı, 100 gün içerisinde uygulamaya sokulmuş olacak. İndirimli konut kredisinden faydalanmak isteyen tüketiciler Emlak Bankası’na başvuruda bulunabilecek. Öte yandan yapılan tahminlere göre, Emlak Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altında uygulaması ve kredilerin vadesi 240 aya kadar uzatması bekleniyor. Fakat henüz konut kredilerini detayları ile alakalı olarak bir bilgiye ulaşılamıyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.