Saatlerce Sıra Beklemeye Son! Türkiye Tapu Sistemi Geliyor!

Tapuda saatlerce sıra bekleyenlere müjdeli haber geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün üzerinde çalıştığı sistemle birlikte vatandaşlar artık sıra beklemeden Tapu’daki işlemlerini hızlı bir şekilde yapabilecekler.

Tapu’da “Türkiye Tapu” Devri Geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapuda saatlerce sıra bekleyenlere özel yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte sunulan hizmetlere yenilikler getirdiklerini, personellere her zaman hizmet içi eğitimler verildiğini, vatandaşların da sıra beklemeden Tapu işlemlerini halledebilmeleri için Türkiye Tapu projesi üzerine çalıştıklarını söyledi.

Yeni sistemin ilerleyen 2. Ya da 3. Senenin sonunda hizmete açılacağını söyleyen Adlı, bu sistemle birlikte vatandaşların ülkenin neresinde oldukları farketmeden sıra beklemeden tüm işlemlerini yapabileceklerini, çünkü yeni sistemin personel bazlı değil, sistem bazlı hizmet vereceğini söyledi. Türkiye Tapu sistemi ile yapılacak olan işlemler için vatandaşların başvuru yapacağını, o anda da o konumda hizmet veren hangi memur boşsa onunla ilgileneceğini, Ankara’da Tapu işlemi olan bir vatandaşla ile Samsun’daki memurun ilgileneceğini söyledi.

Projenin faaliyete geçmesi için ilk aşamada bazı istatistiklerin sağlıklı bir şekilde oluşturulması gerektiğini söyleyen Adlı, tapu müdürlüklerinde çok sayıda evrakların sayısal ortama geçilmediğini, şuanda bu konular üzerinde çalıştıklarını, bu işlemlerden sonra ise tüm evrakların dijital ortama aktarımlarının yapılacağını söyledi. Bunu takibinde de Türkiye Tapu döneminin devreye gireceğini, hem memurların hem de vatandaşların rahatlayacağını, özellikle de büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların nefes alacaklarını söyledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.