Rusya’nın Petrol İhracatı Geliri 93,3 Milyar Dolara Çıktı!

Rusya'nın Petrol İhracatı Geliri 93,3 Milyar Dolara Çıktı!

Rusya Federasyonu’nun 2017 yılındaki petrol ihracatı ile doğalgaz ihracatından elde ettiği gelirde artış meydana geldi.

2017 yılında petrol ihracatından Rusya’nın elde ettiği gelir 93,3 milyar dolar değerine artış gösterirken, doğalgaz ihracatından elde ettiği gelir ise 38,1 milyar dolar değerine yükseldi.

Rusya’nın Petrol İhracatı ve Doğalgaz Gelirlerinin Verileri Açıklandı

Rusya Federal Gümrük Servisi verileri incelendiği zaman gelirlerinde artış meydana geldiği gözlemlendi. 2017 yılı ile 2016 yıllarının verilerinin kıyaslaması yapıldığı zaman petrol ihracatından elde edilen gelir yüzde 26,6 oranında artış gösterdi. Benzer şekilde doğalgazdan elde edilen gelir de yüzde 22,1 oranında artış meydana geldi.

Doğalgaz İhracatından 38,1 Milyar Dolar Gelir!

2017 yılı ile 2016 kıyaslamasındaki artış oranları incelendiği zaman ise Rusya’nın petrol ihracatından elde edilen gelir yüzde 26,6 ile 93,3 milyar dolar seviyesine kadar yükseldi. Söz konusu dönemde doğalgaz ihracatından elde edilen gelirler de bir hayli yükseldi. Yüzde 22,1 oranında artış olan söz konusu veriler ise 38,1 milyar dolar seviyesine çıktı.

Petrol İhracat Hacmi Düştü

Aynı dönemde Rusya Federasyonu’ndaki petrol ihracat hacminde ise düşüş meydana geldi. Söz konusu düşüş oranı yüzde 0,8’e tekabül etti. Bu düşüş ile de 252,6 milyon ton olarak açıklandı. Ancak doğalgaz ihracat hacmi ise diğerinin aksine yükseldi. Söz konusu artış oranı yüzde 5,7 oranında oldu ve bu artış ile 210,2 milyar metreküpe çıktı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile varılan kısıntısı anlaşması kapsamında Rusya’nın günlük petrol üretimini 300 bin varil kadar düşüreceği taahhüt etmişti. Ocak ayı itibari ile de günlük üretimi 302 bin varil azalmıştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.