REIDIN Açıkladı! Kiralık ve Satılık Konutlarda En Çok Artış Hangi Şehirlerde Oldu?

reidin-acikladi-kiralik-ve-satilik-konutlarda-en-cok-artis-hangi-sehirlerde-oldu

Türkiye genelinde 81 şehri kapsayan REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre2018 yılının ocak ayındaki konut fiyatlarında yüzde 11.74 artış oldu.

Hakkari’de Satılık Konut Fiyatlarında Artış Yok

REIDIN’in hazırladığı, TR – 81 olarak kısaltılan ülke genelinde 81 şehri içine alan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nden bu yılın ocak ayındaki konut fiyatlarında, 2017 yılının aralık ayındaki konut fiyatlarına göre yüzde 0.85 oranında, 2017 yılının ocak ayına göre de yüzde 11.74 artış olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz ocak ayında metrekare başına konut fiyatları en çok Artvin’de arttı. Artvin’de konut satış fiyatları metrekare başına ele alındığında ocak ayında yüzde 2.11 oranında artarken, Hakkari’de konut satış fiyatlarında değişiklik görülmedi.

Kiralık Konut Fiyatları En Çok Uşak’ta Düştü

Türkiye genelinde 81 şehirde yapılan araştırmaların sonucunda yayınlanan Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi’ne göre bu yılın ocak ayında kiralık konut fiyatları, 2017 yılının aralık ayına göre yüzde 0.26 oranında, geçen yılın ocak ayına göre de yüzde 7.46 oranında arttı. Kiralık konut fiyatlarının ocak ayında en çok artış gösterdiği şehir Ağrı oldu. Ağrı’da kiralık konut fiyatlarında yüzde 2 oranında artış oldu. Kiraların en çok azaldığı şehir ise yüzde 2 oranı ile Uşak oldu.

Konutların Amortisman Süreleri Ölçüldü

Yatırımların geri dönüş sürelerinin yer aldığı REIDIN Amortisman Süresi Endeksi’nde verilen bilgilerden endekse konu olan bölgede satın alınan ya da alınması planlanan bir konutun kiraya verilmesi durumunda satış için ödenen fiyatın kaç yılda yılık kira bedeli ile geri alınabileceği öğrenildi. Ocak ayında konutların amortisman süreleri Aydın, Şanlıurfa ve Van’da hesaplandı.

Yıllık Kira Getiri Oranları Hesaplandı

REIDIN Brüt Kira Getiri Oranları yıllık kiralanan konutlarda Türk Lirası cinsinden kira değerlerinin konutun satış fiyatlarına bölünmesi suretiyle hesaplanır. 2018 yılı ocak ayı itibariyle brüt kira getiri oranının en yüksek olduğu şehirler Şanlıurfa, Van ve Aydın şehirlerinden ölçüldü.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.