Otopark Yönetmeliğinde Ertelemeye Gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yerini aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayat geçirilmesi planlanan ve bu doğrultuda hazırlanan Otopark Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması kararına varıldı. Bugün itibari ile Resmi Gazete’de yerini alan Otopark Yönetmeliği’nin önümüzdeki yıl itibari ile geçerli olmasına karar verildi. Böylelikle söz konusu yönetmeliğin yürürlülük tarihi 2019 yılına ertelenmiş oldu.

Yürürlülük Tarihi Ocak 2019’a Ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan bu karar göre, bundan sonra hayata geçirilecek olan her bir konut projesinde, her bir konut başına bir otoparkın zorunlu hale getirilmesi düzenlemesi, 1 Haziran 2018 Cuma günü (yani yarın) itibari ile yürürlüğe girmesi gerekirken, bahsi geçen bu Otopark Yönetmeliği’nin geçerlilik tarihi 1 Ocak 2019 tarihine olarak değiştirildi.

2019’dan İtibaren Otoparkı Olmayan Konutlara İzin Verilmeyecek

Buna göre, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren hayata geçirilecek olan konut projelerinde, her bir konut adına bir otoparklık alan ayrılmadığı müddetçe, o projeler adına yapı kullanım izni verilmeyecek.

Öte yandan konu ile alakalı olarak elde edilen bilgilere göre, Otopark Yönetmeliği’nin bölge ve genel otoparkların düzenlenmesine yönelik esaslar maddesindeki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan eğitim tesis alanlarının dışı şeklinde tabir edilen kısımda, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim tesis alanlarındaki projeler için düzenleme ve onaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olmak üzere” olarak değişikliğe gidildi.

Böylelikle söz konusu yönetmelikte yapılan yeni değişiklikler sayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim alanlarının zemin katında yer alan bölümlerde pek çok şarta bağlı olarak otopark haline getirilmesine yönelik bir düzenleme hayata geçirilmiş oldu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.