Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni Gerçekleştirildi!

Dün, Türkiye’de ulaşım alanında tek kart dönemini başlatacak olan “Ortak Ödeme Platformu” için imza töreni gerçekleştirildi. Törene iştirak Eden Başbakan Binali Yıldırım, söz konusu olan bu uygulamaya Temmuz ayından itibaren geçilmiş olacağını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Denizbank, PTT, Turkcell, Türk Telekom, Vakıf Katılım Bankası ve İBB’ye ait Belbim şirket olmak üzere ülkenin iler gelen 6 şirketinin birleşmesi neticesinde oluşturulan Ortak Ödeme Platformu’nun imza törenine iştirak etti. Tören esnasında söz konusu uygulamaya yönelik bir takım açıklamalarda bulunan Binali Yılrıdım, uygulamaya geçilecek olan tek kart sayesinde, ülkenin dört bir yanında binmiş olduğunuz otobüsler rahatlıkla ödeme yapılabileceğini, 10 farrklı ulaşım kartı taşımaya gerek olmayacağını ve tek bir kart sayesinde her yerde ödeme gerçekleştirilebilineceğini anlattı.

Bu Uygulama Halkın Parasını Güvenle Kullanmasını Sağlayacak

Öte yandan açıklamalarında, ülke nüfusunun yüzde 40’ının henüz bir banka hesabına sahip olmadığını dile getiren Yıldırım, Türkiye olarak dijitalleşme ve sayısallaşma yönünden ilerlenmesi gereken çok yolun olduğunu, perakendelerin yüzde 60’ının ise nakit ile ödeme gerçekleştirdiğini belirtti. Bu tek kart uygulamasının halkın parasını güvenli bir şekilde tüketmesine olanak sağladığını ifade eden Binali Yıldırım, banka hesabı olmayanların dahi söz konusu olan bu tek kart ile her yerde rahatlıkla ödeme yapabileceğini, sistemde bulunan parasını ise rahatlıkla çekebileceğini aktardı. Üstelik banka hesabı bulunmayanlarda söz konusu karta parasını cep telefonu üzerinde aktarabileceğini de açıklamalarına ekledi.

Temmuz Ayında Piyasaya Sunularak Kullanımına Başlanılacak

Ayrıca açıklamalarında Türkiye Kart’ın bir kredi kartı olmadığına dikkat çeken Başbakan Binali Yıldırım, bu kart sayesinde gerek Konya’da olsun, gerekse Kars’ta olsun tüm toplu taşıma araçlarında kullanılabileceğini, böylelikle Kars Kart uygulamasının da ortadan kaldırılarak ülke olarak ortak bir kart uygulamasına geçilmiş olacağını ifade etti. Üstelik söz konusu olan bu uygulamanın 2018 yılında, okulların kapanmasının ardından Temmuz ayında vatandaşa sunulacağını ve kullanılmaya başlanacağını da ekledi

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.