Ortadoğu Ateş Altında! İsrail Suriye’ye Bombardımana Devam Ediyor!

ortadogu-ates-altinda-israil-suriyeye-bombardimana-devam-ediyor

Suriye – İsrail sınırından fırlatılan füze ile İsrail’e ait F -16’yı vurdu. F – 16’nın ilk enkaz fotoğrafları yayınlandı.

Suriye Daha Fazla Uçak Düşürdük Dedi

Suriye ile İsrail’in sınırından atılan bir füze ile İsrail’e ait  F – 16 uçağı vuruldu. Uçağın enkaz fotoğrafları dünya gündemine oturdu. Suriye tarafından yapılan açıklamada füze savunma sistemi ile daha çok uçağın düşürüldüğü bilgisi verildi.

İsrail de Misilleme Yaptı

Aradan saatler geçtikten sonra İsrail tarafından misilleme yapıldı. İsrail düzenlediği hava saldırıları ile Şam ve Hama kentlerinin yakınlarında bulunan askeri bölgeleri hedef alarak bombardımana tuttu. Suriye’nin resmi yayın yapan televizyonu bölgeden siren seslerinin geldiği ve büyük patlama seslerinin duyulduğunu açıkladı.

Gerginlik Bu Sabah Çatışmaya Dönüştü

Suriye – İsrail sınırında aylar öncesinden bu yana devam eden gerginlik bugün sabah saatlerinde çatışma halini aldı. İsrail ordusu iç savaşın yaşandığı Suriye’de İran’a ait olduğu söylenen insansız hava aracını düşürdüğünü bildirdi. İsrail’in bu açıklamasından çok kısa bir süre sonra Suriye’den de bir hamle geldi ve İsrail’e ait bir F – 16’nın Suriye’den fırlatılan füze ile düşürüldüğü öğrenildi. F – 16’nın pilotların ağır yaralı bir şekilde bu saldırıdan kurtulduğu da söylendi.

Suriye resmi bir açıklama yaparak füze savunma sitemlerini kullanarak daha fazla uçak düşürdüklerini, uçakların vurulma nedeninin İsrail’in Suriye’de bulunan askeri bir üsse saldırıda bulunmasına misilleme yapılması olduğunu bildirdi.

İsrail Askeri Bölgeleri Bombalıyor

İsrail Tel Aviv yönetimi tarafından Suriye’nin F – 16’yı düşürmesinin ardından anında misilleme bombardımanında bulunuldu. İsrail’e ait olan jetler Suriye’nin başkenti Şam ve Hama kenti yakınlarında bulunan askeri bölgeleri hedef alarak hava saldırıları düzenlemeye başladı. İsrail ordusu 12 hedefin vurulduğunu, bunlardan 3 tanesinin İran’a ait olduğu hakkında bir açıklamada bulundu. Resmi haber ajans Hana ise hava savunma sistemlerinin İsrail tarafından yapılan hava saldırılarına karşı koyduğunu, bölgeden patlama ve siren seslerinin yükseldiğini açıkladı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.