O Mega Projede Kamulaştırma İşlemlerine Başlandı!

Türkiye’nin en önemli mega projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü bağlantı yollarının inşa edilebilmesi adına bölgede acele kamulaştırma işlemlerine start verildi. Acele kamulaştırmaya yönelik karar ise Resmi Gazete’de yerini aldı.

Konu ile alakalı yapılan açıklamalarda, hayata geçirildiğinde Türkiye’nin en uzun asma köprüsü olma niteliğine sahip olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü Proje’sinde inşaat çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülürken, köprüye uzanan tüm bağlantı yollarının yapılması adına çalışmalarca kamulaştırma aşamasına gelindiği ifade edildi.

Acele Kamulaştırma Kararı Yürürlüğe Girdi

Kınalı – Tekirdağ – Çanakkale – Savaştepe Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü de içerisinde olmak koşulu ile Malkara – Çanakkale bölümünün inşa edilmesi maksadı ile bir takım gayrimenkullerin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı alındı. KGM tarafından alınan söz konusu bu karar ise Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yerini alarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Kamulaştırılacak Olan Ada ve Paftalar Listelendi

Konu ile alakalı olarak alınan ve Resmi Gazete’ye yayımlanan bu karar dahilinde, Kınalı – Tekirdağ- Çanakkale – Savaştepe Otoyolu Projesi çerçevesinde inşa edilecek olan Malkara – Çanakkale bölümünde sürdürülen inşaat çalışmaları adına, bölgede yer alan bir takım taşınmaz mallar hakkında acele kamulaştırma işlemlerine başlandığı ifade edildi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan bu karar Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) gerçekleştireceği acele kamulaştırma işlemlerinin uygulanacağı parsel, ada ve paftaların ise bir listede yer aldığı belirtildi.

Söz konusu olan bu listeye göre, Kamulaştırma Kanunu’nun 27’inci maddesi gereğince kamulaştırma kararı verilmesi gereken taşınmazların Çanakkale’ni Gelibolu ilçesinde yer alan Cevizli ve Sütlüce köylerinde, Lapseki ilçesinde yer alan Gaziosmanpaşa ve Suluca’daki bazı ada ve paftalar olduğu ortaya çıktı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.