O Dev Projenin Açılışı Bayramda Yapılacak!

Ankara Kuzeykent’te 125 bin metrekarelik proje alanı üzerinde hayata geçirilen cami ve külliye, Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirilecek olan tören ile açılacak.

Ankara Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde hayata geçirilen cami ve külliye projesinde, neredeyse 110 metrekarelik bir kapalı alana yer verilecek. Türk-İslam mimarisi göz önünde bulundurularak tasarlanan söz konusu bu proje, hizmete açıldığında vatandaşların ibadet edebileceği, yaşam ve kültür merkezi haline getirilecek.

Erdoğan’ın Talimatı ile Hayata Geçirildi

Projede görevli Mimar Öner Tokcan tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamada, neredeyse 20 bin civarında konuta yer verilen Kuzeykent’te cami ve külliye projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine hayata geçirildiğini, projenin neredeyse bitmek üzere olduğunu belirtti.

Tarih süresince hayata geçirilen büyük camilerin ve külliyelerin yer aldıkları yerleşim bölgelerinin söz konusu bu yapılar sayesinde kimlik sahibi olduklarını dile getiren Mimar Tokcan, hayata geçirilen bu projenin de Kuzeykent’in kimliği ve odak noktası olmasını planladıklarını ifade etti.

Büyük Camilerden ve Tarihten Esinlenerek Tasarlandı

Öte yandan açıklamalarında Mimar Öner Tokcan, Süleymaniye Camii’nin iç dizaynını göz önünde bulundurarak söz konusu bu camiyi tasarladığını, caminin ana giriş ve saçaklarında Mihrimah Sultan Camii’nin özelliklerinde olduğunu ve vakit namazlarının kılındığı alanın ise II. Selimiye Camii’nin izlerini taşıdığını anlattı.

Camiinin iki katlı olarak inşa edildiğine vurgu yapan Öner Tokcan, alt katın inşaatının değişik bir anlayış ile yapıldığını, ayıca çiniler ile de süslendiğini belirtti.

Açıklamalarında külliye hakkında da bilgi veren projenin mimarı Tokcan, külliyede kadın ve erkeklere özel hamamlar olacağını, yoksullar için yemek dağıtılacağını, 60 dükkana yer verilen iki katkı bedesten çarşısı olacağını ve büyük bir kütüphaneye yer verilerek 7 bin dini eserin sergileneceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.