O Dev Projede Büyük Oranda Tasarruf Sağlanacak!

Dünyanın meraklı gözlerle beklediği İstanbul 3. Havalimanı Projesi’nde inşaat çalışmaları son sürat devam ederken, elde edilen bilgilere göre söz konusu projeden elektrik ve suda büyük oranda tasarruf sağlanacağı ifade ediliyor.

Havacılık alanında Türkiye’yi dünyanın merkezi haline getirecek olan İstanbul Yeni Havalimanı projesinde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülürken, havalimanının bölümleri de yavaş yavaş tamamlanıyor. Öte yandan söz konusu projede yerini almak isteyen şirketler de hummalı bir hazırlık çalışmaları yapıyor. Elde edilen bilgilere göre tüm bunlardan da önemlisi ise, 3. Havalimanı Projesi’nin hizmet vermeye başladığında, büyük oranda tasarruf sağlayacağı belirtiliyor.

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’nde çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülürken şirketler için yer teslimi için de çalışmalara başlandı. Yeni Havalimanı’nda yerini alacak olan bazı şirketlerin eğitimlerini tamamladıkları da belirtildi.

Projede Sağlanacak Tasarruf Oranı Büyük Olacak

Türkiye’nin en büyüğü, dünya çapında ise parmakla gösterilebilecek niteliğe sahip olacak olan 3. Havalimanı Projesi’nin hayata geçirilmesine az bir zaman kaldı. Projede sağlanacak olan tasarruf oranı da bir hayli büyük olacak. Bir sene içerisinde totalde 19 bin hanede kullanılan elektriğe ve 5 bin 500 hanenin kullanımına tekabül eden su tasarrufu elde edilmesi hedeflenen söz konusu projede, çalışmalar şuan da hedefler doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Öte yandan konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalarda, Yeni Havalimanı ile 33.2 milyon lira değerinde tasarruf elde ettirecek olan yatırımların gerçekleştirildiği ifade edildi. Bahsi geçen bu yatırımlardan biri olan terminal binası, yağmur suyu, geri dönüştürülmüş ve gri suyu ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Bu sayede terminal binası ile yüzde 40 oranında su tasarrufu sağlanmış olacak. Ayrıca terminal binasındaki çift yalıtımlı camlar sayesinde de içeride daha iyi bir iklimlendirme oluşturularak yüzde 20 oranında enerji tasarrufu da sağlanmış olacak.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.