O Dev Otoyol Projesinde Sona Yaklaşıldı!

İstanbul ile İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşürecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nde neredeyse sona gelindi. Elde edilen bilgilere göre projenin inşaat çalışmalarında yüzde 90’lık bölüm tamamlandı.

İstanbul ile İzmir arasında 9 saat süren mesafeyi sadece 3,5 saate düşürecek olan bu dev otoyolu projesinde sona yaklaşıldı. Konuya ilişkin ele edilen bilgilere göre projenin yaklaşık olarak yüzde 90 civarındaki bölümün çalışmalarında sona gelindi.

Önümüzdeki yıl itibari ile açılışı gerçekleştirilerek hizmete sokulması planlanan 433 kilometre uzunluğundaki otoyol projesinde, şimdiye dek 30 milyar 58 milyon lira civarında yatırıma imza atıldı.

Projenin Yüzde 90’ı Tamamlandı

Konu ile alakalı olarak bazı basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, Marmara ile Ege Bölgesini bir otoyol üzerinden birbirine bağlayacak olan Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda yüzde 90’lık bölüm tamamlandı.

Basın mensupları tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aracılığı ile edinmiş olduğu bilgilere göre, söz konusu projenin yürütülen bu çalışmalarında 6 bin 421 adet personel görevlendirilirken, bin 570 iş makinesi de aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

İzmit Körfez Geçişi ile bağlantı yolları da dahil olmak üzere 384 kilometrelik bölümü otoyol, 49 kilometrelik bölümü de bağlantı yolu olmak kaydı ile toplamda 433 kilometrelik uzunluğa sahip olan projede 16 viyadük çalışması daha gerçekleştirilecek.

Anadolu Otoyolu üzerinden mevcut bulunan Gebze Köprülü Kavşağı’nın arından 2,5 kilometrelik mesafede yer alan köprülü kavşak itibari ile başlayan Gebze – Orhangazi – İzmir Otoyolu, İzmir Çevre Yolu üzerinde mevcut bulunan Otogar Kavşağı’nda sona eriyor.

Kamulaştırma İçin 2,3 Milyar Lira Harcandı

Öte yandan elde edilen bilgilere göre proje dahilinde gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2 milyar 353 milyon lira civarında masraf yapıldı. Ayrıca özel bir şirket tarafından 6 milyar 23 milyon dolar civarında yatırım yapılan projede, toplam yatırım tutarı 30 milyar 58 milyon civarına ulaştı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.