Mega Projede Geçiş Ücretleri Belirlendi!

Geçtiğimiz günlerde temel atma töreni gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretleri belirlendi. Elde edilen bilgilere göre, köprü geçişlerinden 15 euro + KDV, yani bugünkü değerler ile yaklaşık olarak 80 TL ücret alınacak.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart 2018’de temel atma töreni gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü için toplamda 10 ülkeden 2 milyar 265 milyon euro mali destek sağlandı. SK, Yapı Merkezi, Limak, Daelim gibi dev şirketler tarafından oluşturulan Ortak Girişimin adı Çanakkale Otoyolu ve Köprüsü İşletme A. Ş. olarak belirlendi.

Finansman Ağı İpek Yolu’na Benzetiliyor

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir konu ile alakalı bir takım açıklamalarda bulundu. Söz konusu projeye finansman sağlamak adına Çin’den Danimarka’ya kadar pek çok ülkenin sıraya girdiğini dile getiren Özdemir, finansman desteğinin aralarında ICBC, Deutsch Bank, KSURE, Bank of China gibi dünyaca ünlü dev bankalarında da yer aldığı 17 yabancı ve 7 yerli banka tarafından verildiğini aktardı. Bu nedenle de sağlanmış olan bu mali desteği İpek Yolu ile benzeştirdiklerini de ekledi.

Projede Görevli Personel Sayısı 10 Bine Çıkabilir

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünya üzerindeki açıklık mesafesi en uzun ve kule yüksekliği en fazla köprü olma niteliğine sahip olacağını anımsatan Ebru Özdemir, söz konusu projen en az 30 bin araç için geçiş garantisinin mevcut olduğunu, bahsi geçen bu rakamla erişmenin pekte zor olmayacağını ve geçiş ücretlerinin de belirlenmiş olduğunu belirtti. Her bir araç için köprü geçiş ücretinin 15 euro + KDV olarak yani bugünkü değerleri ile yaklaşık 80 TL şekline belirlenen köprünün 2022 yılı itibari ile tamamlanmış olacağını da ekledi. Şuanda projenin inşaat çalışmalarında bin personelin görev aldığını da dile getiren Özdemir, büyük olasılıkla personel sayısının 10 binlere de çıkacağını ifade etti.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise açıklamalarında yurtdışındaki projelerden bahsederek, yakında büyük projelere imza atmak adına Malezya’ya açılacaklarını, Afrika pazarında da bu gibi geçiş köprüleri inşa edebilmek adına yer alabileceklerini belirtti.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.