Mantolama Yapmak Zorunlu Mu? Mantolama Nasıl Yaptırılır?

Tahminlerimiz üzerine şuan bu yazıyı dikkatli bir şekilde okuyorsanız muhtemelen mantolama nedir sorusunun cevabını biliyorsunuz. Ancak bilmeyenler için kısa bir tanıtımını yapalım. Mantolama yaşadığınız evi kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan koruyan, binanın dışına uygun yalıtım malzemeleriyle kaplanmasına denir. Şimdi ise en can alıcı soruya geldik! Mantolama yaptırmak zorunlu mu? Detayları bir sonra ki paragrafta sizler için açıkladık.

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu Ne Diyor?

Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2011 yılı itibariyle 50 m² ve üzeri alana sahip tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale getirilmiştir. Mantolama konusunda henüz tam olarak bilgi sahibi olmayanlar Enerji Kimlik Belgesi alabilmek için En iyi mantolama yapan firmalar hakkında arayış içerisine girdiler. Ancak bu belgeyi almanız için binanıza yalıtım yani mantolama yaptırmanıza gerek kalmıyor. Tabi ki bunu öğrendikten sonra yaşadığınız binaya mantolama yaptırmaktan vazgeçmenizi önermiyoruz! Neden mi? Öncelikle binanıza yalıtım yaptırdıktan sonra ısı ya da elektrik konusunda eskisine göre daha tasarruflu bir gidere sahip olacaksınız. Eviniz kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin olacaktır.

Mantolama Nasıl Yaptırılır?

Kısa bir araştırma sonucu elde edeceğiniz, olumlu olumsuz müşteri yorumlarını okuyabileceğiniz siteleri inceleyerek, bulunduğunuz bölgede ki en iyi mantolama işlemini yapan firmaya ulaşabilirsiniz. Artık Türkiye’de hemen hemen mantolama hizmeti veren büyük firmalar mevcut diyebiliriz. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi, geçmiş müşteri deneyimlerini incelerseniz bu işlemi yaptırabileceğiniz firmalar arasında seçim yapabilirsiniz. İlerleyen günlerde Mantolama Nasıl yaptırılır ile ilgili daha geniş bir yazıda tekrar buluşacağımızı belirtmek isteriz. Bir sonra ki yazımız da tekrar görüşmek üzere.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.