Maliye Tapu Sahteciliğini Bozguna Uğrattı!

Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz yıl içerisinde tapuda gerçekleştirilen işlemlerde, asıl değerinde gösterilmeyen taşınmazların satışlarındaki bu oyunu tespit ederek ağır cezaya tabi tuttu. Söz konusu olan taşınmazlarda 155.6 milyon TL civarında matrah ile 23.3 milyon TL civarında vergi farklı tespit eden Maliye Bakanlığı, toplamda 28.6 milyon TL para cezası kesti.

Maliye Bakanlığı tarafından tapuda sahtecilik yapanlar için oldukça ağır bir yaptırım uyguladı. Vergi Denetim Kurulu tarafından tapuda gerçekleştirilen konut, arsa gibi gayrimenkullerin satışlarını çapraz kontrole alarak asıl değerinde satılıp satılmadığını tespit ederken, geçtiğimiz yıla yönelik gerçekleştirilen denetimlerde asıl değerinde gösterilmeyen konut satışlarında 155.6 milyon TL civarında matrah ve 23.3 milyon TL civarında da vergi farklı mevcut olduğu belirlendi. Konu ile alakalı olarak bazı yayın organları tarafından yapılan habere göre, Maliye Bakanlığı bu durum için 28.6 milyon TL gibi ağır bir ceza kesti.

Konut Satışlarında 591 Potansiyel Mükellef Tespit Edildi

Vergi Denetim Kurulu daha önceki senelerde 20’den fazla gayrimenkulün satışı ile alakalı olarak bir çalışma yürütmeye başladı. Ardından tapu dairelerinde gerçekleştirilen satış işlemleri ile Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda mevcut bulunan veriler karşılaştırılmaya başlandı. Yapılan bu karşılaştırmada 591 adet potansiyel vergi mükellefi tespit edilirken, söz konusu bu mükellefler ile gayrimenkullerin inceleme işlemleri tamamlanmış oldu. Konutların tapuda gerçekleştirildiği üzere değerleri ile asıl değerleri de karşılaştırıldı ve geçtiğimiz yıl toplamda 155.6 milyon TL civarında bir matrah farkının olduğu ortaya çıkarıldı.

İnşaat Sektörü İçin de Denetim Gerçekleştirildi

Vergi Denetim Kurulu geçtiğimiz yıl ayrıca inşaat sektörüne yönelik de bir takım incelemeler gerçekleştirdi. Vergi kaçakçılığı ve kaybına neden oldukları tespit edilen 376 adet mükellef için incelemeler gerçekleştirilirken, incelemesi bitirilen mükelleflerin söz konusu dönemde 79.9 milyon TL civarında matrah farkı ile 11.2 milyon TL değerinde vergi farkı tespit edildi. Söz konusu mükelleflerde de toplamda 12.1 milyon TL değerinde bir para cezasına çarptırıldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.