Macron Korsika’nın Resmi Dil Talebini Reddetti!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Korsikalılar tarafından dile getirilen Korsikaca’nın resmi dil olması yönündeki talebin tanınmayacağını ifade ederken, siyasi mahkumlar için yapılan af talepleri hakkında ise herhangi bir yorumda bulunmadı.

Ada’ya Daha Fazla Yatırım Sözü

Akdeniz’de Fransa’ya bağlı olan Korsika Adası’nı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, burada gerçekleştirdiği konuşmasında Korsika’nın Fransa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti. Adada yer alan siyasiler ile bir araya gelen Macron, Korsika için daha fazla yatırım sözü verirken, yerel yönetimlere de daha çok yetki verilebilmesi adına fikirlere çaık olduğunu belirtti.

Korsikaca Resmi Dil Olarak Görülmeyecek!

Adada yaptığı konuşma esnasında Korsikaca’yı resmi dil olarak kabul etmeyeceklerini ifade eden Macron, ayrılıktan yana olan milliyetçilerin de Ada’da yabancıların mülk sahibi olmalarını, oturma hakkının engellenmesini ya da zorlaştırılmasını sağlayacak olan düzenlemeler için olan talepleri de reddetti.

Korsika’nın Fransa’dan ayrılarak bağımsız olmasını sağlayabilmek adına gerçekleştirilen eylem ve gösterilerde yakalanarak tutuklanan siyasi mahkumlar için de af taleplerini yorumsuz bırakan Macron, bu konuda yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.

Ziyaret Öncesi Yüksek Gerilim

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Korsika’nın otonomi taraftarlarının lideri olan Gilles Simeoni’nin yeni bir ilişki geliştirme fırsatını da kaçırdığını ifade ederken, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart’ın doğum yeri olan Korsika Adası’nı ziyaret öncesinde binlerce kişi tarafından daha çok demokrasi, daha çok saygı talebiyle gösteriler düzenlenmişti.

Fransa hükümeti, Korsika adasında son dönemlerde bağımsızlık taleplerinin önemli ölçüde artması sebebiyle Jacqueline Gourault’u özel temsilci olarak görevlendirdiğini duyurmuştu.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.