Konut Üreticilerinin Yeni Gözdesi Pendik Oldu!

konut-ureticilerinin-yeni-gozdesi-pendik-oldu

İstanbul Anadolu yakasının gözde ilçelerinden olan Pendik, ulaşım seçenekleri nedeniyle konut üreticilerinin de gözde adreslerinden biri oldu.

Pendik’te Yatay Projeler Tercih Ediliyor

İstanbul’un Anadolu yakasındaki ilçelerden biri olan Pendik ulaşım kolaylığından dolayı konut projelerinde de tercih edilen yerlerden biri oldu. Pendik’e karayolu ile, hava yolu ile, deniz yolu ile ve demiryolu ile ulaşılabiliyor olması konut üreticilerinin ilgisinin bu ilçeye yönelmesini sağladı. Son yılarda hayata geçirilen markalı konut projelerinin merkezlerinden bir olmayı başaran Pendik ilçesinde büyük ve dikey binalar yerine daha çok orta ölçkete ve küçük ölçekte yatay konut projeleri inşa ediliyor.

Pendik Ulaşım Çeşitliliğinden Dolayı Tercih Ediliyor

Pendik’e ulaşım çeşitliliği ilçenin İstanbul’un önemli merkezlerine kolaylıkla ulaşılmasını sağladığından dolayı tercih sebebi oluyor. İlçeye komşu ilçeler olan Kartal, Tuzla, Sultanbeyli ilçeleri ile Marmara Denizi’ne kıyısı olan Pendik’in sahil şeridinin uzunluğu 7.5 kilometre olarak biliniyor. İlçede bulunan Ömerli Barajı da ayrıca dikkat çekiyor.

Havalimanına 12 Kilometre Uzaklıkta

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na uzaklığı 12 kilometre olan Pendik bu sebepten dolayı da konut projelerinde tercih edilen ilçeler arasında bulunuyor. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan YHT yani Yüksek Hızlı Tren hattının merkez istasyonu konumunda olan Pendik ilçesi ayrıca Kadıköy – Pendik Metrosu ile de biliniyor. Bu metro hattı sayesinde metrobüs ve Marmaray’a kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

Pendik’te Konutların Metrekare Fiyatı Ne Kadar?

Endeksa tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre Pendik ilçesi İstanbul’un ilçeleri arasında yatırım yapacakların en çok tercih ettiği ilçe olduğu ortaya çıktı. Konut yatırımlarında öncelikli seçeneklerden biri olarak gösterilen Pendik’te konut fiyatları geride kalan 5 yıl süresince yüzde 77 civarında bir artış kaydetti. Pendik’te konutların metrekare fiyatları ortalama olarak 2.850 lira olduğu ortaya çıktı İlçede inşa edilen projelerde 1+1 konutlardan 6+2 konutlara kadar her seçenekten satılık konut bulmak mümkün.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.