Ev almak için gereken kredi miktarlarını ve geri ödeme faizlerini İnternet üzerinden inceleyebileceğiniz gibi bankalara giderek size en uygun olan krediyi görebilirsiniz. Alacağınız konut kredisi, satın alacağınız evinizin teminat altına alınması ile bankalar tarafınca verilecek olan bir kredi türüdür. Kredinin vadesi, sabit faiz oranları ile 5 ile 10 yıl arasındaydı. Ancak günümüz koşulları ile 30 yıla kadar süre değişebiliyor. Bununla beraber krediyi temin etmeniz için konut sigortası ve hayat sigortası da bankaların talep ettiği ücretler arasında yer alıyor.
Önce Satın Alacağınız Konuta Karar Verin!
Konut kredisine başvuru yapmak için satın alacağınız konut projesi yerine karar verdikten sonra, size kredi imkanlarını sunan bankaları soruşturmanız gerekiyor. Burada yapacağınız ilk işlem size en uygun olan faiz oranlarını sunacak bankaları araştırmanız daha sonrasında da başvuru yapmanız gerekecek. Bir sonraki işlemlerde kredinizin başvuru işlemi onaylandıktan sonra bir sonraki devreye gayrimenkulü değerlendirecek uzmanlar giriyor.
Kredi Çıktıktan Sonra Yapılacak İşlemler Nelerdir?
Satın almak istediğiniz evinizin değeri belirledikten sonra, konutun değerinin tam olarak dörtte birini peşinat olarak ödemeniz gerekiyor. Bu sayede sizde bankadan kredi çekerek konut sahibi olabilirsiniz.
Kredi Alabilmek İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
Bankaya başvuru yaparak alacağınız kredi başvurusu ilk aşamada ön onaya alınır. Ön onaya alındıktan sonra 2. işlem olarak size gereken belgeleri verirler. Bu belgeleri toplayarak bankaya geri verdiğinizde 2. aşama tamamlanır. Konut kredisi için banka tarafından istenilen evraklar şunlardır; ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi, gelir beyanı olmak üzere toplamda 3 temel belge istenilir.
Sigortalı olarak düzenli bir geliriniz var ise başvurunuz onaylanacaktır. Daha önceden çektiğiniz kredileri zamanında ödemesini yapmadıysanız bankaların size kredi verme olanağı olmayacaktır. Bu nedenle kredi çekerken ödeme işlemlerinize dikkat etmeniz oldukça önemli bir işlemdir.