Konut Sektöründe Yüzde 20 İndirim Kampanyası Başlatıldı!

Konut piyasasına hareket katmasını sağlamak maksadı ile kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,98’e kadar düşürmesinin ardından, yeni bir adım da gayrimenkul sektörünün öncü isimleri tarafından atıldı.

Gayrimenkul sektörü, ekonominin çarklarının yeniden hızlandırılması ve konut sektörüne yeni bir ivme kazandırılması maksadı ile teşvik çalışmalarına başlandı. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) tarafından düzenlenen ortak basın toplantısında bir takım açıklamalar yapıldı. Söz konusu bu açıklamalarda, bahsi geçen 3 derneğin delegeleri, satışlarını gerçekleştirmiş oldukları konutlarda fiyatlara yüzde 20 oranında indirim yapıldığı ifade edildi.

Sektörde başlatılan bu yüzde 20 indirim kampanyasının detayları, söz konusu bu derneklerin yöneticileri ve 40 farklı markalı konut üreticisinin katılmış olduğu basın toplantısı esnasında açıklandı.

Peşinatlar da Yüzde 5’e Kadar Düşürüldü

Bahsi geçen bu kampanya ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüzde 5 oranında peşinat, 120 aya varan vadeli konut kredisini yüzde 0,98 oranındaki faiz ile ve yüzde 20 oranında indirim olanağı ile konut satın alabilecekler. Yüzde 20 indirim dahilinde, ayrıca peşinat miktarı da yüzde 5’e kadar düşürülecek. Peşin konut satın alınımında ve banka kredisi ile alımlarda ise yüzde 20 oranında fiyatta indirim yapılıyor. Üstelik söz konusu kampanya süresince fiyatlarda zam yapılmayacağına dair taahhütte veriliyor. Yaklaşık olarak 30 gün boyunca geçerli olacak olan bu kampanyanın 15 Haziran 2018 günü sonlandırılması planlanıyor. Ayrıca Türkiye’nin en prestijli konut projeleri de yüzde 20 indirim kampanyasına dahil ediliyor.

Konu ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan derneklerin yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım tarafında yapılan çağrılara konut sektörü olarak kendilerinin en kuvvetli bir şekilde destek vermek istediklerini ve söz konusu bu kampanya ile daha geniş kitlelere markalı konut avantajı sağlamak için peşinatı dahi yüzde 5’e indirdiklerini dile getirdi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.