Konut Sektöründe Fiyatlar Düşmeli!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile beraber sektörün öncü isimlerinin konut fiyatlarını düşürmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankalar ile beraber emlak ve inşaat sektörünün de konut fiyatlarında fedakarlık gösterip indirime gitmesi gerektiğini ifade ederek, ucuz fiyatlar ile konut satışlarını ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Söz konusu açıklamalarına yazılı bir şekilde gerçekleştiren Bendevi Palandöken, dünya üzerindeki ekonomik gelişmelerden negatif yönde etkilenen piyasaların düzelmesi için özellikle hükmet olmak üzere hemen hemen her sektörün görevini yerine getirdiğini, ağırlıklı olarak konut sektöründe faizlerde indirime gidilmesinin başta inşaat sektörü olmak üzere her sektöre pozitif olarak eti edeceğini anlattı.

İnşaat ve Emlak Sektörü Fiyatlarda Fedakarlık Göstermeli

Bankalar ile beraber emlak ve inşaat sektörünün de konut fiyatlarında fedakarlık göstermesinin gerekli olduğuna vurgu yapan Palandöken, böylelikle ucuz fiyatlarda konut satışı gerçekleştirilerek ekonomiye rahatlık sağlanacağını ifade etti. Bu doğrultuda alınan önlemlerin piyasalara yansımasının oldukça pozitif olduğunu ve ekonomide yaşanan gelişmelerin oldukça kısa bir zaman içerisinde rayına oturmuş olacağını da açıklamalarına ekledi.

Yükse fiyatlardan ötürü tüketicilerin ev sahibi olma hayaline kavuşamadığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hali hazırda Türkiye genelinde 2 milyon civarı konut stokunun mevcut olduğunu aktardı.

Fiyatlar En Az Yüzde 25 Düşürülmeli

Palandöken ayrıca açıklamalarında, söz konusu bu konut stokunu eritebilmeyi isteyen inşaat sektörünün bu olanağı iyi bir fırsata çevirmesi gerektiğini, abartılı fiyatlardan vazgeçip indirimden kaçınmaması gerektiğini söyleyerek, konut fiyatlarının en az yüzde 25 oranında aşağıya çekilmesi gerektiğini, bahsi geçen iki sektörün de çift yönlü indirim kampanyası başlatması halinde daha çok vatandaşın ev sahibi olabileceğini anlattı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.