Konut Sektöründe Bu Fırsat Bir Daha Ele Geçmez!

Konut sektörü ile alakalı olarak bazı değerlendirmelerde bulunan gayrimenkul sektörünün öncü isimleri, konut fiyatlarının belli bir oranda gevşemesi ile beraber konut satın alımları için tam zamanı olduğunu ifade ediyor.

Faiz ve Fiyatların Düşmesi Alıcıyı da Sektörü de Heyecanlandırdı

2018 yılının ilk yarısında, konut kredisi faiz oranları yaklaşık olarak 50 baz puan kadar gerileme gösterdi. Buna karşın ihtiyaç kredisi faiz oranları 140 baz puan ticari kredi faizleri 420 baz puan, taşıt kredisi faizleri ise 590 baz puan artış kaydetti. Konu ile alakalı olarak bir takım değerlendirmelerde bulunan gayrimenkul sektörünün öncü isimleri ise, konut sektöründe bir daha bu oranlarda faiz bulmanın mümkün olmayacağını dile getiriyor. Öte yandan konut kredisi faiz oranlarında hayata geçirilen kampanyalar ile beraber faiz oranlarının düşüş göstermesi, sektörde de konut alıcılarında da ayrı bir heyecana oluşturdu.

Bu Fırsat Bir Daha Kolay Kolay Ele Geçmez      

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aza konuya ilişkin açıklamalarında, 2016 ve 2017 yıllarına kıyasla konut fiyatlarının bir hayli zamlandığını, bu nedenle de dar ve orta gelir grubundaki tüketicilerin ev sahibi olma isteklerini devamlı olarak ertelediklerini anlattı. Konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1’in altına çekilmesi ile beraber söz konusu bu süre zarfı içerisinde fiyatların gevşediğini ve önemli ölçüde bir yükseliş yaşanmadığını dile getiren Aza, şuanda faiz oranlarının ve fiyatların uygun olduğunu, üstelik konut seçeneğinin de bir hayli çok olduğunu dile getirdi. Bu nedenle konut satın alımı için en uygun dönemin bu dönem olduğuna dikkat çeken İstanbul emlakçılar Odası Başkanı Aza, imkanı olan tüketicinin kafasına yatan konutu satın alarak ev sahibi olmasını, bu fırsatın bir daha kolay kolay ele geçmeyeceğini açıklamalarına ekledi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.