Konut Sektörü Yeni Bir Döneme Giriş Yapıyor!

Emlak Konut GYO Başkanı Murat Kurum’un yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı olması konut sektörünü bir hayli memnun etti. Konut sektörü bu gelişmeden sonra kısa vadeli olarak KDV, kentsel dönüşüm gibi konularda bir takım düzenlemeler bekliyor.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen konut sektörü, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasından bir hayli memnun oldu.

Murat Kurum Sektörün sorunlarını Biliyor

Konu ile alakalı olarak bir takım basın kuruluşları tarafından yapılan haberlere göre, sektör temsilcilerinden biri olan Yeni Bakan Murat Kurum, sektör sorunları ile alakalı bilgi sahip olmakla beraber, şimdiye dek sorunlar için üretilen çözüm yollarında büyük emekleri bulunuyor. Öte yandan gayrimenkul sektöründe kısa süreli kriz zamanlarında ortaya çıkarmış olduğu çözüm yolları ile bu durumları gerek konut üreticileri gerekse konut alıcıları adına fırsat haline getiren Kurum, çevreye karşı saygılı olan proje bilinci ile faaliyetlerini yürütüyor. Dolayısıyla Murat Kurum’un yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olması ile birlikte sektörde söz konusu meseleler adına çözüm yollar geliştirilmesi bekleniyor.

Sektör Temsilcileri Çözüm Bekliyor

Sektör temsilcileri tarafından konu ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre, Türkiye’de sektörün ve kentsel dönüşümün önünde kat mülkiyeti gibi önemli engellerin mevcut bulunurken, bu konu ile alakalı da yeni bir düzenleme bekleniyor. Kentsel dönüşümün ada bazlı olarak teşvik edilmesi gerektiğini dile getiren sektör temsilcileri, ayrıca ülke genelinde sayıla hızlı bir şekilde artış gösteren müteahhitlere de vurgu yaptı. Türkiye’de yaklaşık olarak 400 bin civarında müteahhidin olduğu tahmin edilirken, yeni çıkarılacak olan kanun dahilinde müteahhitler için kriterler belirlenerek, yeni bir yapının belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.