Konut Sektörü Hükümetten Yeni Destekler Talep Ediyor!

İnşaat sektöründe yaşanan durağan hal için devlet tarafından yeni tedbirler almaya başladı. Konut sektörü ise bu doğrultuda devletten daha fazla destek bekliyor.

Konut sektörüne yönelik son zamanlarda durağan bir halde olduğuna işaret eden istatistikler açıklanırken, devlet tarafından sektörün büyüme kaynağı olan inşaat için yeni destekler sağlamaya devam ediyor.

Konut Sektörünü Yakından İlgilendiren Kanun Tasarısı Onaylandı

Konu ile alakalı olarak bir takım basın mensupları tarafından yapılan haberlere göre, kamuoyu tarafından torba tasarı adı ile bilinen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun onayından geçerek yürürlüğe girdi.

Hayata geçirilen bu yeni yasaya göre, kendi adına kayıtlı herhangi bir konutu bulunmayan vatandaşlar, ilk defa ve yalnızca bir konut satın alacakları zaman hükümet tarafından destek alacaklar. Konut Hesabı Sistemi’nin vatandaşlar tarafından daha aktif bir şekilde kullanılması adına, konut satın alımlarında devlet tarafından sağlanan destek yüzde 20 iken yüzde 25’e çıkarılacak. Devletin sağlamış olduğu katkı ise 20 bin TL’nin üzerine çıkmayacak.

Sektör Temsilcileri Hükümetten Daha Çok Destek Bekliyor

Konuya ilişkin elde edilen bilgilere göre ise konut sektörünün önde gelen isimleri devletin daha fazla destek vermesini bekliyor. Konut Girişimcileri ve Yatırımcılar Derneği tarafından konuya istinaden yapılan açıklamada, sektörün, yükselmeye devam eden inşaat maliyetlerine karşın daha fazla destek vermesinin beklendiği, özellikle de KDV düzenlemesinin daha geniş kapsamlı bir hale getirilmesi gerektiği ifade ediliyor. En fazla KDV alacaklısı olan sektörlerden birinin konut sektörü olduğu, konut kredisi faizinin gelir vergisinden mahsup edilmesinin oldukça önemli olduğu belirtildi. Öte yandan yabancı yatırımcılara gerçekleştirilen konut satışlarının daha da fazlalaşması adına gayrimenkul sektörünün Eximbank olanaklarından yararlanmasını talep edildiği, konut kredisi ile inşaat sektöründe ihtisas yapmış bir bankanın sektöre katkı sağlayacağı düşüncesinin mevcut olduğu yapılan açıklamalarda yer aldı.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.