Konut Satışları 2019 Yılına Göre Artışta

Konut Satışları 2019 Yılına Göre Artışta

Virüs salgını, tüm dünyada ve tüm sektörlerde olduğu gibi Türkiye’de de çok sayıda iş kolunu yakından etkilerken, bu durumdan olumsuz olarak etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geldi.

2020 yılının neredeyse tamamının maske, mesafe ve temizlik kuralları ile geçmesine sebep olan yeni tip koronavirüs, inşaat sektörünün de önemli zararlar görmesine sebep oldu. Sektörün durma noktasına geldiği günlerin ardından konuşan uzmanlar, bu duruma rağmen 2020 yılının son çeyreğindeki konut satış oranlarının 2019 yılına göre artış yaşadığını vurguladı. Süreçten etkilenen ve yeni normal dönemi ile tekrardan hareketlenen inşaat sektörünün Türkiye’nin en büyük sektörleri arasında yer aldığını belirten uzmanlar, pandemi önlemlerine rağmen büyümenin devam ettiğini vurguladı.

Yüzde 25’lik Yükseliş

2020 yılının son çeyreğinde önemli hareketlenmelerin yaşandığı bilinirken, bu rakamlar 2019 yılı verileri ile karşı karşıya getirildi. Pandemi sürecine rağmen 2020 yılının son çeyreğindeki satışlar, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 25’lik bir artış yaşadı. Bu kapsamda hükümet destek paketleri ve banka faiz oranları, artışta önemli bir pay sahibi oldu.

İstihdam Arttı

İnşaat sektöründe normalleşme sürecine geçilmesi ile beraber konut satışlarının da artışa geçmesi kadar, sektördeki istihdam oranı da büyük bir yükseliş yaşadı. Yetiştirme maksadı ile işe alınan çokça kişinin önemli bir istihdam yarattığı bilinirken, 2021 yılının inşaat sektörü adına çok daha parlak geçeceği tahmin ediliyor.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.