Konut Sahibi Olmayan Kalmayacak! Sosyal Konut Seferberliği Sürüyor!

konut-sahibi-olmayan-kalmayacak-sosyal-konut-seferberligi-suruyor

Devlet tarafından konut fiyatlarının yüksek olmasından ve nüfustaki artışın hızından dolayı gelir düzeyi düşük vatandaşlar için sosyal konut seferberliği ilan etti.

Dar Gelirli Vatandaşlar için Konut Üretimi Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başta olmak kaydıyla bütün ilgili kurumlar 2018 yılında dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmeleri için biz dizi çalışma içine girerek bu kesime yönelik konut üretimini sürdürüyor. İstanbul öncelikli olmak üzere nüfus artışı göz önünde bulundurularak pek çok şehirde yaşayan dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmalarının önü açılıyor.

Konut Hesabına Yeni Düzenleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışmaları devam eden torba yasa olarak bilinen yeni ekonomi paketi kapsamında konut hesabı uygulamasına yeni düzenlemeler getirilecek. İlk defa konut satın alacak vatandaşlar için devletin bu hesaba verdiği destek artırılacak. Konut hesabına devlet katkısı yüzde 20 oranında yüzde 25 oranına yükselecek.

Bankalar Sosyal Konut Projelerine Destek Verecek

Sosyal konut projelerinde bankaların daha kolay ve uygun şartlarda vatandaşlara kredi vermesi sağlanacak. Bankalar tasarlayacakları yeni finansman modelleri ile dar gelirli vatandaşlara yönelik olan sosyal konut projelerine destek verecekler.

2018 Yılında 850 Bin Konut İhtiyacı

Türkiye genelinde sosyal konut açıklarının olduğu şehirler ilgili kurumlar tarafından çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak olan detaylı çalışmalar sonunda belirlenecek. 2018 yılı genelinde ortaya çıkacak olan sosyal konut ihtiyacının 850 bin adet konut olması bekleniyor.

Konut Hesabı ve Mortgage Arasında Bağ Kurulacak

Devlet tarafından hayata geçirilen konut hesabı uygulaması ve konut kredileri olarak bilinen Mortgage arasında bir bağ kurularak konut satın alacak olanlara avantajlı hale getirilecek. Bu sayede konut sahibi olacaklar düşük faizli konut kredilerinden yararlanabilecekler.

Tapu Harçları Sıfıra İndirilebilecek

Konut satın almak isteyen dar gelirli vatandaşlar için çeşitli vergi avantajları hayata geçirilecek. Konut hesabında biriken miktarlardan alınacak stopajlar düşürülecek. Konut satın alırken tapu harçları sıfıra kadar indirgenebilecek. Konutlardan alınacak tapu harçları ile ilgili karar Bakanlar Kurulu tarafından verilecek.

Görüşlerini Yaz

Lütfen bir yorum yap!
Lütfen buraya adını yaz.